Hrvatska

Povijesno mjesto u Zagorju u kojem se skrivao i Rikard Lavljeg Srca

6.2.2017
Selo Bela u Hrvatskom zagorju

Mjesto Bela poznato je po dva dvorca, a prvi, Bela I., možete kupiti za 5 milijuna kuna. Uz njega ćete dobiti i prekrasan perivoj koji ga okružuje.

"Ovdje ti treba barem par od svega, ako ti se nešto pokvari..."

6.2.2017
iOtok - 2

Pratite tjedne dokumentarne priče u kojima možete vidjeti kako izgleda život zimi na Biševu. Gledateljima će na iotok.eu biti dostupne i brojne fotografije, tekstovi i audio snimke Biševa...

Valentinovo uz more: Provedite vikend u Trogiru

2.2.2017
Trogir - 5

Trogir je jedan od onih gradova koji će vas oduševiti na prvu i kojem ćete se uvijek rado vraćati. Ovaj grad kao da postoji oduvijek.

Najočuvaniji u Europi! 3 stvari koje niste znali o Kopačkom ritu

2.2.2017
Kopački rit

Zbog predrasuda da su prljava i izvor bolesti, močvarna su područja godinama bila devastirana iako je riječ o najproduktivnijim ekosustavima na planetu i treba ih zaštititi.

Maškare, ča mogu maškare: Idemo na karneval

1.2.2017
Karneval u Rijeci - 2

Riječki karneval svake godine posjeti oko 10 tisuća sudionika i čak 10 puta više gledatelja. I ove će se godine karneval sastojati od dva glavna događaja: Dječje (18. veljače) i Međunarodne karnevalske povorke (26. veljače).

Blaca: Skrivena pustinja na Braču do koje mogu doći samo najuporniji

30.1.2017
Pustinja Blaca - 1

Pustinja je funkcionirala kao samostan, ali oni službeno nisu bili pripadnici nikakvog reda. Hvarsko-brački biskup dao im je dozvolu da u svoje redove primaju koga žele, bez utjecaja crkvenih ili svjetovnih institucija.

Mićo Finta - majstor gradnje suhozida: "Za metar, dva potreban je cijeli dan"

30.1.2017
iOtok - 10

Suhozidi su duge kamene međe koje otočani već stoljećima grade kako bi zaštitili plodnu zemlju od vjetra te razgraničili svoje parcele...

Dan u NP Krka: "Ne oklijevajte, jer u parku sve ide na bolje. Polako, ali ide"

27.1.2017
Krka - 12

Kad god se zateknem na obalama Krke, gotovo nesvjesno krenem uzvodno. Tako je najbolje da se rijeka i ja gledamo, licem u lice. Nemamo što kriti. Ona val za valom, ja korakom po korak.

Zavirite "iza" Peristila: Moderni apartman sa stropom iz 13. stoljeća kojeg turisti obožavaju

27.1.2017
Desiderata - 25

Desiderata Studio Apartman smješten je u povijesnoj Palači Grisogono, koja se smjestila među stupovima glavnog trga Dioklecijanove palače...

Hvarani ispred cijele Europe: Mjesto koje je preporodilo otok, a dobrodošli su svi

27.1.2017
Hvarsko kazalište - 3

Kazališta su bila rezervirana samo za bogatije staleže i tako je bilo sve do 1612., kada je knez Petar Semitecolo otvorio kazalište u Hvaru te svim staležima ravnopravno ponudio prostor za mnogobrojne kulturne i društvene sadržaje.

punkufer.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice punkufer.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice punkufer.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se