Europa i svijet

Oprezno u inozemstvu: Gdje je najjeftinije, a gdje najskuplje voziti se taksijem?

27.7.2017
Taxi

Najviše novca za vožnju taksijem potrošit ćete u švicarskom Zurichu, gdje prosječna cijena za prijeđeni kilometar iznosi čak 33 kune! Na sljedećem mjestu po skupoći našao se još jedan grad u zemlji satova i banaka, Ženeva, gdje će vas kilometar doći 21 kunu.

Zagonetne granitne kutije teške 100 tona iz egipatskog hrama stoljećima zbunjuju znanstvenike

25.7.2017
Kameni blokovi u Saqqari

Najstarija nalazišta, prema dosadašnjim podacima, datiraju do vladavine Amenhotepa III., odnosno do 1350. godine prije nove ere.

Ajme, gdje su to postavili pisoare? Belgijanci mokre po zidu crkve

27.7.2017
Belgija - 1

Da bi svojim građanima i gostima osigurali sigurno i besplatno mjesto za obavljanje nužde lokalne vlasti postavili su javni wc za muškarce na trgu Sv. Katarine u širem gradskom centru.

Biste li uspjeli riješiti test za švicarsko državljanstvo?

26.7.2017
Švicarska

Funda, koja se bavi tehničkim crtanjem rođena je u Švicarskoj od roditelja Turaka, a zahtjev za državljanstvom zatražila je na sugestiju svog zaručnika, koji je smatra kako bi trebala više biti uključena u politiku na način da sudjeluje na referendumima, koji su u ovoj državi prilično česti i stvar su političke kulture.

London dobio luksuzni hotel za mačke: Jeste li se vi ikada počastili ovako finim smještajem?

25.7.2017
Longcroft Luxury Cat Hotel - 3

Moguće je uživati i u spa-tretmanu koji uključuje masažu, čišćenje ušiju i očiju, ali i opuštajuću masažu šapa. Nakon kraljevskog tretmana dan završava dodatnim igranjem i delikatesama...

Najdulja na svijetu: Vatra, snijeg i znoj ozloglašene Panameričke autoceste

25.7.2017
Pan america

Aljasku i jug Argentine spaja najdulja autocesta na svijetu koja prolazi dva kontinenta te 12 zemalja i kao stvorena za ispitivanje vlastitih granica na putovanju motorom ili biciklom koje može trajati godinama...

Pukotina između dva kontinenta koja privlači ronioce iz cijelog svijeta

24.7.2017
Silfra

Vidljivost je u vodi na Silfri preko 100 metara, što je rijetko, ako ne i jedinstveno na cijelom planetu. Voda je ovdje hladna, 2 do 4 stupnja Celzijevih tijekom čitave godine.

Dom čuvenog pečenog odojka: Najstariji restoran na svijetu u kojem je jeo i Hemingway

24.7.2017
Sobrino de Botin

Otvorio ga je francuski kuhar Jean Botin sa suprugom. Kako nisu imali potomaka, restoran je naslijedio njihov nećak Candido Remis te ga preimenovao iz Casa Botin (Kuća Botin) u Sobrino de Botin (Nećak Botinovih), a to ime nosi i dan-danas.

10 stvari koje morate iskusiti u Argentini

18.7.2017
Argentina - 1

Zemlja je nadaleko poznata po svojim sočnim odrescima, pa je na vama samo da malo istražite, odaberete mjesto prema svojim mogućnostima i prepustite se čaroliji argentinske kuhinje.

5 najljepših otoka Galapagosa koji su očarali i oca teorije evolucije

19.7.2017
Galapagos - 4

Isabela, Fernardina i Espanola samo su neki od prekrasnih otočića na koje turisti dolaze vidjeti prirodu i životinjske vrste kakvih nema nigdje drugdje na svijetu

punkufer.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice punkufer.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice punkufer.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se