Europa i svijet

Kurska prevlaka: Neobično mjesto u Europi s pješčanim dinama od 60 metara

8.1.2019
Kurska prevlaka - 1

Prema baltskoj mitologiji, stvorila ju je snažna djevojka Neringa koja se igrala na morskoj obali. U stvarnosti je nastala prije 5000 godina, a danas je dom najvećim pokretnim pješčanim dinama u Europi koje su prosječne visine 35 m, a poneke dosežu i 60 m.

Jedinstvene u svijetu: Toplice u špilji koje morate posjetiti za vikend

9.1.2019
Čari mađarskog sjevera i mađarskih planina - 8

Barokni gradić, vaponenačke špilje, termalne vode, toplice i planine - ove prirodne ljepote obilježja su prekrasnog sjevera Mađarske u kojima možete uživati na zasluženom odmoru. Odvažite se istražiti ljepote susjedne nam zemlje, koje ne uključuju zanimljivosti omiljene Budimpešte. Evo zašto ovu regiju jednostavno morate posjetiti.

Legendarna priča o nastanku najpoznatije njemačke kobasice

10.1.2019
Currywurst - 1

Ova kobasica radi se od svinjskog mesa, a servira se s ili bez kožice. Potom se reže na manje komade, koje cijele jedete, koji se svakako prije konzumacije prelijevaju kečapom. Currywurst se potom najčešće servira uz pecivo ili porciju pomfrita, a na kraju se naravno, sve pospe curryjem u prahu, te ovo zadovoljstvo obično dođe oko 4 eura.

Predmet želje nacista: Otok prevare, kostiju i nepredvidivog vulkana

11.1.2019
Otok Prevare

Čak iako se neko područje smatra jednom od najsigurnijih luka na kontinentu, izgradnja istraživačkog centra, ulaganje u skupu opremu i kadar nije najbolja ideja ako je mjesto radnje – aktivni vulkan. Iako se radi o otoku koji je služio kao utočište od snažnih oluja, pokazalo se da i nije najsigurniji.

Europski grad koji leži na dijamantima: 72 tisuće tona kamenčića na svakom koraku

10.1.2019
Nördlingen - 1

Današnji stanovnici Nördlingena znaju da žive na tonama dijamanata, ali ne namjeravaju razrušiti grad kako bi se obogatili.

Autentično iskustvo: 3 tradicionalne marokanske kuće u kojima morate odsjesti

10.1.2019
3 tradicionalne marokanske kuće u kojima morate odsjesti - 12

Želite li doživjeti Maroko, izdvojite minimalno 3-4 dana, a poželjno je i više. A doživjet ćete ga na autentični način ako odsjednete u riadu – tradicionalnoj marokanskoj kući...

Najljepši dio Srbije? Otkrijte nevjerojatno bogatstvo koje se nalazi 4 sata od Zagreba

10.1.2019
Fruška gora

Smještena u neposrednoj blizini Novog Sada, Fruška gora jedna je od 5 nacionalnih parkova u Srbiji. Gora obiluje prekrasnim samostanima, planinskim stazama i izletištima. No, ono po čemu je trenutno najpoznatija je Fruškogorski maraton koji se održava svake godine. Ako niste jedni od onih koji vole trčati, upustite se u laganu šetnjicu popraćenu romantičnim markacijama u obliku srca...

Letite bez straha: Proglašene najsigurnije aviokompanije za 2019. godinu

8.1.2019
Avion

Australski avioprijevoznik Qantas najsigurniji je na planetu. Ujedno se radi i o jednoj od najstarijih avioprijevozničkih tvrtki, tako da su korisnici dobro upoznati s time da se mogu pouzdati u sigurnost prilikom leta.

Od 37.000 do 97.000 kuna: Prodaje se Berlinski zid

8.1.2019
Berlinski zid - 2

Aukcija se održava u godini u kojoj se navršava 30 godina od pada zida, što jasno simbolizira završetak hladnog rata te zbližavanje zapada i istoka. Ukupno se prodaju dva dijela, jedan veći, koji se sastoji od četiri komada, i manji, koji se sastoji od dva komada.

Život u napuštenom “gangsterskom” neboderu za 155 kuna mjesečno

8.1.2019
Davidov toranj, Caracas - 4

Bez stakala na prozorima, dizala ili rukohvata život u neboderu bio je vrlo opasan i težak, a pogotovo za djecu.