Europa i svijet

Prekrasna i "nedostižna": Jedna od najljepših zemalja svijeta napokon ukida zabranu kretanja

5.4.2019
Pakistan

Za početak, stanovnicima iz Velike Britanije, Malezije, Kine, Turske i Ujedinjenih Arapskih Emirata omogućeno je i dobivanje vize online, a žitelji još pedesetak zemalja mogu dobiti vizu odmah po dolasku...

7 stanica u nevjerojatnom Portugalu: Najbolje mjesto za svaku vrstu putnika

3.4.2019
Portugal - 3

I Lisabon kao glavni, ali i Porto kao drugi najveći grad sjajn su odabir za solo putnike, ali čak će vam i stanovnici glavnog grada reći kako su u Portu još gostoljubiviji od njih. Prekrasni grad na obalama rijeke Douro ponešto je mirniji od Lisabona, a diči se sjajnom mješavinom kulture, noćnog života i gastronomske scene koja će svakom putniku pomoći da se osjeća kao kod kuće.

Meka turizma protiv alkohola: Uvode zabrane jer im gosti previše piju

3.4.2019
Palma de Mallorca - 5

Nova pravila barovima zabranjuju „poticanje na kupnju alkohola“, što znači da su promocije „Happy hour“ i „Kupi jedan, dobij dva“, ali izlaganje pića, i službeno nezakoniti.

Otkrijte talijanske gradove u kojima je vrijeme uvijek savršeno

3.4.2019
Catania

Jasno, Italiju se isplati obići tijekom cijele godine, mada su kasno proljeće ili rana jesen ipak najbolja doba za to. Razlog je i što gužve nisu takve kao ljeti, ali i što su vremenski uvjeti bolji. Upravo su se vremenom pozabavile i poslovne novine Il Sole 24 i pokušale rangirati vrijeme u 107 glavnih gradova talijanskih provincija.

Kakva atrakcija! U Sloveniji se gradi toranj u krošnjama s toboganom od 40 metara

2.4.2019
Treetop Walk Pohorje - 9

Šetnica u oblacima završava spustom toboganom dužine četrdeset metara, a završetak radova očekuje se na ljeto...

Nevjerojatno mjesto koje izgleda kao da je nastalo u filmskom studiju

1.4.2019
Ouarzazate - 2

Pet kilometara udaljen od grada Ouarzazate nalazi se Atlas Studios, osnovan 1983. godine, koji možete posjetiti i vidjeti setove za najrazličitije filmove...

Skrivena komuna s 400 stanovnika u kojoj jedino pravilo glasi "no sikiriki"

20.4.2018
Serenbe komuna - 1

Domove hlade i griju pomoću geotermalnih toplinskih pumpi, a veliku pažnju posvećuju svojem zdravlju i fizičkoj aktivnosti.

Tragedija divovskih proporcija: Grad koji je prije 48 godina propao u zemlju

20.12.2018
Yungay, Peru - 3

Veliki peruanski potres zahvatio je područje od 83.000 četvornih kilometara, a u njemu je život sveukupno izgubilo oko 70.000 ljudi.

Tenisicama po Europi: 5 utrka na koje se ide zbog destinacije, a ne medalje

29.3.2019
Utrka

Trčanje s čašom u ruci, guštanje u dobroj glazbi ili izbjegavanje medvjeda utrke su u kojima je doživljaj važniji od rezultata...

Svjetsko čudo u Rio de Janeiru: Čudesni kip koji čuva jedan od najljepših gradova na svijetu

28.3.2019
Krist Iskupitelj - 5

Kako se nalazi na brdu i ima pogled na Rio, kip je često na udaru munja i gromova. Prilikom jedne takve oluje, 2008. godine, došlo je do oštećenja glave, obrva i prstiju, no ona su sanirana od istog kamena koji je tom prigodom s kipa otpao.