Europa i svijet

Virtualna "pljačka" u zraku: Nije isključio mobitel u avionu pa ostao bez 2000 kuna

6.12.2018
Avion

Problem se dogodio što se mobitel jednostavno spojio na neku drugu mrežu u zraku. Iz aviokompanije su poručili kako im je zbog incidenta žao, ali i jasno naznačili kako putnicima preporučaju stavljanje mobitela u avionski način rada ili plaćanje i registriranje na njihov wi – fi dostupan u zrakoplovu.

(Ne)očekivani izbor: Ovo je 10 najljepših zemalja svijeta

6.12.2018
Brazil

Iako je ljepotu neke zemlje teško ocijeniti, World Economic Forum upustio se u ovaj izazovni zadatak.

Neotkrivena ljepota usred oceana: Europski otoci za koje rijetki znaju gdje se nalaze

5.12.2018
Farski otoci - 6

Dok šećete otocima, često imate dojam kako je vrijeme ovdje stalo. No, kad siđete ispod zemlje i ugledate moderni sistem transporta, shvatite kako je to sasvim – druga priča. Tuneli pod morem tako povezuju zapadni otok Vagar s jedinim aerodromom u državi koji se nalazi na otoku Streymoy i Torshavn, a drugi tunel povezuje sjeverni otok Bordoy i Eysturoy.

Hit-lokacija za vjenčanja: Napravite feštu u dvorcu za samo 750 kuna!

5.12.2018
Roccascalegna - 1

Danas, načelnik mjesta nudi dvorac za organiziranje privatnih ceremonija, i to po cijeni od samo 100 eura (oko 750 kuna). Dvorac može ugostiti vjenčanja, ali i proslave rođendana, a može se unajmiti i osoblje, ali i kuhari koji će za tu prigodu pripremiti razne regionalne specijalitete.

Banditi, vukovi i 500 oštrih zavoja: Opasna utrka u jednom od najljepših dijelova Europe

4.12.2018
Utrka Targa Florio - 6

Kako su se poboljšavali motori i brzina automobila, tako je utrka postala sve opasnija i opasnija, a pogotovo jer nisu bile ugrađene nikakve zaštite za vozače i promatrače.

Mjesto koje pohode ljubitelji crnog napitka: Najbolju kavu na svijetu popijte u kafiću Mame!

3.12.2018
Kava

Emi Fukahori počela se baviti pripremom kave tek prije nekoliko godina, a uspjesi su stizali jedan za drugim. Najprije je 2015. postala najbolji barist Švicarske, a nakon toga otvorila je kafić Mame sa svojim životnim i poslovnim partnerom Mathieuom Theisom...

Što će reći turisti? U Rimu zabranjuju točenje alkohola nakon 2 sata

3.12.2018
Rim

Gradonačelnica Rima Virginia Raggi najavila je uvođenje novih zabrana jer smatra da će na taj način pomoći zaštiti kvalitete života u glavnom gradu Italije...

Novi oblik odmora: Turisti plaćaju da žive kao redovnici

3.12.2018
Južna Koreja - 1

Sve do 2002. godine, javni ulazak u hramove bio je zabranjen, no kako su te godine Japan i Južna Koreja organizirali SP u nogometu, netko se dosjetio kako bi ovaj način bio dobar za promoviranje zemlje.

Jedinstvena na svijetu: Džamija koja skriva iznenađenje u duginim bojama

12.4.2018
Džamija Nasir al-Mulk - 7

Gradnja džamije trajala je 12 godina, a završena je 1888. godine po naredbi širaskog velikana Mirze Hasana Ali-hana, zvanog Nasir al-Mulk.

Komadić raja na "krivoj" obali Jadranskog mora koji turisti tek trebaju otkriti

4.4.2016
Emilia Romagna - 4

Na mnogim od tih farmi proizvedena su gastronomska čuda, uključujući slavnu šunku iz Parme (pršut) i parmezan (parmiggiano reggiano)...