Europa i svijet

Misteriozni ruski krater star 250 godina za koji nitko ne zna kako je nastao

17.9.2018
Krater Patomsky - 2

Jedni su tvrdili da je krater Patomsky zapravo tajni gulag, a drugi su govorili da je nusproizvod misterioznih nuklearnih testiranja.

Vratite grad građanima: Meka turizma zabranjuje "online" iznajmljivanje apartmana?

10.9.2018
Pariz

U Parizu se trenutno za najam nudi više od 60 tisuća apartmana, čime je grad zapravo najveće Airbnb tržište, a procjenjuje se kako svaki u svakom četvrtom stanu ne žive Parižani.

Zapanjujući prizor: Je li ovo osmo svjetsko čudo?

14.9.2018
DeadVlei u Namibiji - 2

Iako temperature u namibijskoj pustinji mogu dosegnuti 50 Celzijevih stupnjeva, mrtvu močvaru u Sossusvleiju posjećuju brojni turisti tijekom cijele godine – pješice, na quadovima ili čak u balonu.

Čudo prirode: Jesu li ovo najspektakularniji slapovi na svijetu?

14.9.2018
Slapovi Iguazu - 4

Slapovi su sastavni dio Nacionalnog parka Iguazu u Argentini i Brazilu, a UNESCO ih je stavio na poznatu listu Svjetske baštine u osamdesetim godinama prošlog stoljeća.

Divovska strelica pikada: Gradi se najviši toranj na svijetu

13.9.2018
Toranj Dubai Creek - 4

Novi toranj izgledat će poput strelice za pikado, a njegov dizajn nadahnut je izgledom tradicionalnog islamskog minareta te cvijeta ljiljana.

Vlak smrti: Putovanje zemljom u kojoj je najopasnije zanimanje biti strojovođa

12.9.2018
Vlak

Čelični su živci potrebni da bi se prevalio put od 535 kilometara s teretom od 2500 tona na strminama koje traže stopostotnu koncentraciju i strpljenje...

Samo sat i pol od Zagreba avionom: Provedite vikend u gradu u kojem ćete doživjeti cijeli svijet

31.8.2018
Porta Sempione, Milano

Milano, neotkriven biser za vikend putovanje, smješten u vašem neposrednom susjedstvu, a kojega još uvijek nisu preplavile rijeke turista koji posjećuju Italiju, puno je više od stereotipa i asocijacija koje se uz njega vežu kao što su: privlačna šoping meka, modeli, Fashion week i poslovni sastanci...

Vinski fitness: Vježbanje u vinogradu, uz obveznu čašicu ili dvije vina na kraju

12.9.2018
Vino

Vinogradarstvo Cantina Al Rocol smjestilo se u mjestu Ome u blizini grada Brescie u Lombardiji. Ovaj dio i inače je jedna od najjačih vinskih regija na „Čizmi“, pa nije ni čudo kako su se upravo ovdje odlučili organizirati vinski fitness.

Idete u Dubai? Preskočite čašicu u avionu!

12.9.2018
Džin-tonik

Upozorenje ponajprije dolazi zbog slučaja doktorice Ellie Holman, koja je ovo ljeto uhićena i mjesec dana zadržana u zatvoru u Emiratima. Njen "krimen" je bio čaša vina u zrakoplovu kojim je doletjela u Dubai, a nakon što je puštena odmah je i deportirana za Veliku Britaniju.

Kadrovi za sva vremena: Video zbog kojeg ćete poželjeti odletjeti u Finsku

11.9.2018
Aurora borealis u Finskoj (Foto: Reuters)

Veličanstvena izmjena svjetlosti na nebu prirodna je pojava izazvana solarnim olujama koja se pojavljuje na krajnjem sjeveru od sredine listopada, ali ove godine je malčice uranila...