Putovanja

Nevjerojatna vještina: Znate li kako "zvuče" planine u Mongoliji?

6.12.2018
Mongolija

Mongolsko grleno pjevanje nastalo kada su nomadi prvi put čuli zvuk planine, stoke koja je pasla, vode koja je tekla uz njih i sve prirode koja ih je okruživala.

Virtualna "pljačka" u zraku: Nije isključio mobitel u avionu pa ostao bez 2000 kuna

6.12.2018
Avion

Problem se dogodio što se mobitel jednostavno spojio na neku drugu mrežu u zraku. Iz aviokompanije su poručili kako im je zbog incidenta žao, ali i jasno naznačili kako putnicima preporučaju stavljanje mobitela u avionski način rada ili plaćanje i registriranje na njihov wi – fi dostupan u zrakoplovu.

Jacky Chan biciklom stigao u Šibenik: Nezaboravni put dug 40.000 kilometara

6.12.2018
Jacky Chan u Šibeniku - 4

Život na biciklu nije lak, ali Chan se snalazi kako zna i umije. Kada se umori od bicikliranja, stane uz put, rastvori šator i prespava.

(Ne)očekivani izbor: Ovo je 10 najljepših zemalja svijeta

6.12.2018
Brazil

Iako je ljepotu neke zemlje teško ocijeniti, World Economic Forum upustio se u ovaj izazovni zadatak.

Grad festivala na jugu Hrvatske: Pobjegnite od zime i uživajte na totalno drugačijem adventu

6.12.2018
Program za najmlađe

Da dalmatinski gradovi ''žive'' i zimi dokaz je i Dubrovnik koji je ove godine pripremio zimski festival bogat kulturnim, gastronomskim i zabavnim programom. Na Stradunu i okolnim lokacijama očekuju ''rijeke turista'' jer povezanost Dubrovnika s ostatkom Hrvatske, Europe i svijeta nije bila jednostavnija nego ove blagdane.

Neotkrivena ljepota usred oceana: Europski otoci za koje rijetki znaju gdje se nalaze

5.12.2018
Farski otoci - 6

Dok šećete otocima, često imate dojam kako je vrijeme ovdje stalo. No, kad siđete ispod zemlje i ugledate moderni sistem transporta, shvatite kako je to sasvim – druga priča. Tuneli pod morem tako povezuju zapadni otok Vagar s jedinim aerodromom u državi koji se nalazi na otoku Streymoy i Torshavn, a drugi tunel povezuje sjeverni otok Bordoy i Eysturoy.

Hit-lokacija za vjenčanja: Napravite feštu u dvorcu za samo 750 kuna!

5.12.2018
Roccascalegna - 1

Danas, načelnik mjesta nudi dvorac za organiziranje privatnih ceremonija, i to po cijeni od samo 100 eura (oko 750 kuna). Dvorac može ugostiti vjenčanja, ali i proslave rođendana, a može se unajmiti i osoblje, ali i kuhari koji će za tu prigodu pripremiti razne regionalne specijalitete.

Zemlja bezbroj lica: "Indija je drugi svijet! Pravila su drukčija nego kod nas i treba ih poštovati"

4.12.2018
Indija - 18

Nitko vas ne može pripremiti na Indiju: od veličanstvenih palača i stoljetnih hramova u kojima se osjeti prisutnost božanskoga do snopa žica iznad glava, natrpanih bazara po kojima lutaju krave i probijaju se bicikli s teretom višestruko većim od njih samih, a sve je to začinjeno mirisima iz lonaca uličnih prodavača...

Banditi, vukovi i 500 oštrih zavoja: Opasna utrka u jednom od najljepših dijelova Europe

4.12.2018
Utrka Targa Florio - 6

Kako su se poboljšavali motori i brzina automobila, tako je utrka postala sve opasnija i opasnija, a pogotovo jer nisu bile ugrađene nikakve zaštite za vozače i promatrače.

Iznenađujući preokret! Ovo je nova najmoćnija putovnica na svijetu

4.12.2018
Putovnica

Svoj streloviti uspon zahvaljuju brojnim međunarodnim sporazumima koji su potpisali u zadnje vrijeme, a koji ih oslobađa procesa traženja vize u zemljama poput Rusije, Liberije, Meksika ili Sierra Leonea.