Zdrava prehrana

10 namirnica koje će ubrzati lijenu probavu

2.2.2016
Vafli s kupinama i drugim voćem

Lijena probava ili zatvor može biti rezultat nekih medicinskih problema, no u većini je slučajeva znak prehrane siromašne prehrambenim vlaknima, magnezijem i kalijem. Otkrijte prirodne izvore ovih važnih hranjivih tvari.

10 namirnica koje će vam pomoći da bolje spavate

16.1.2017
img placeholder

Želite li spavati dobro, jedite hranu bogatu triptofanom i vitaminom b6 jer ona pomaže lučenje melatonina, odnosno hormona sna.

Fino jelo puno proteina koje je najbolje jesti ljeti

21.6.2018
Salata

Avokado je tropsko voće iz Srednje Amerike koje je bogato bjelančevinama. Kombinirate li ga uz kvinoju dobit ćete ukusan prilog ili samostalno jelo koje obiluje proteinima te dobro zasićuje.

Prava "muška" namirnica: 5 najboljih razloga zašto bismo trebali jesti tikvice

18.8.2016
img placeholder

U kori tikvica nalazi se većina hranjivih tvari poput vitamina B i C, pa ih nije poželjno guliti prije pripreme obroka.

Anita Šumer: "Mađioničarka" s domaćim kvascem kojoj kapu skida i Buzzfeed

6.6.2018
Kruh Anite Šumer - 2

Svatko može napraviti starter za kiselo tijesto od brašna i vode. Potrebno je šest do sedam dana da bi se stvorio početni domaći kvasac, no on je isprva slab. Što se više koristi i "hrani", postaje sve jači i daje sve bolji kruh.

Njegovo kraljevstvo, losos! Masna hrana koja čuva srce

5.5.2016
Losos

Losos je riba iz porodice Salmonidae koja živi u morima, ali se mrijesti u potocima i jezerima. Obiluje omega-3 masnim kiselinama koje čuvaju zdravlje srca i krvožilnog sustava.

Može li išta zamijeniti škampe i hamburger koji "krvari"?

25.5.2018
Biljne alternative mesu

Neke kompanije posvetile su svoj razvoj osmišljavanju alternativa koje su odlične za vegane, ali pronalaženje zamjena za meso zbog onih koji meso ne jedu nije bila njihova misao vodilja.

Recept za domaći sok koji je najbolje piti prije treninga

24.5.2018
Trešnje - 4

Nekoliko kapi sirupa i pokoji listić bosiljka limunadu pretvaraju u brzi i osvježavajući koktel, a iskoristite ga i kao slatki ukras sladoledu...

Povratak zaboravljene "slanine" iz mora koja je spasila Irce od gladi

24.5.2018
Alga Dulse - 2

Dulse je vrlo fleksibilna alga, može se jesti sirova, dodavati salatama, juhama i varivima, a popularna je i jer pojačava okus mesnih jela.

Vrgoračke su (naj)bolje: Kako razlikovati domaće jagode od uvoznih?

28.4.2017
Jagoda

Među potrošačima već godinama vlada mišljenje kako je su vrgoračke jagode najbolje u Hrvatskoj. Stručnjaci tvrde da se isplati platiti više za tu proljetnu delikatesu.