U vašoj kuhinji

Trik za pripremu najkremastijeg jesenskog rižota bez vrhnja i sira

18.9.2018
Rižoto

U kremastom rižotu možete uživati i bez dodatka vrhnja ili sira. Evo savjeta kako zamijeniti ove izvore životinjske masnoće proizvodima biljnog porijekla, a pritom stvoriti ukusno i kremasto jelo.

Jedini recept koji će vam trebati: Najkremastiji domaći ajvar na način Vesne Miletić

21.9.2017
Ajvar

Hedonisti znaju da po jedan od najboljih ajvara u Hrvatskoj treba otići u restoran Tač, gdje nam je Vesna Miletić otkrila kako ga možemo i sami napraviti…

Što ne valja s ovom fotografijom?

2.8.2016
Hladnjak

Mnoga vrata hladnjaka imaju ugrađene police za odlaganje svježih jaja, no takvo pospremanje stvari nakon kupovine i nije baš najpametnije rješenje u ljetno vrijeme.

Trik Jamieja Olivera za savršeni bolonjez koji će biti odličan i nakon podgrijavanja

13.9.2018
Bolonjez

Jamie Oliver uživa u umaku kod kojeg su svi sastojci otprilike iste veličine. Upravo zato tijekom pripreme, luk, mrkvu i celer nareže na sitne kockice u blenderu.

Zaboravite plastične i alu: Genijalne folije od pčelinjeg voska koje se mogu prati i više puta koristiti

12.9.2018
Bee\'s Wrap - 1

Organski pamuk pomiješan s pčelinjim voskom, organskim uljem jojobe i smolom daje foliju koja se može više puta koristiti, prati, a ujedno je i ekološki prihvatljiva...

Trik koji tvrde kruške bez okusa pretvara u savršenstvo

6.9.2018
Kruške

Nakon desetak minuta pripreme dobit ćete odličnu bazu za desert od mascarponea ili svježeg sira, čokolade te karamele...

Trik protiv nadutosti i mučnine u želucu koji uvijek pali

1.12.2015
Začini

Indijski restorani služe ovaj aromatični začin kao sredstvo za osvježavanje daha nakon jela, a ljudi ga stoljećima koriste kao prirodni lijek protiv želučanih tegoba.

Trik Gordona Ramsaya za najfinija jaja koje se tope u ustima

4.9.2018
Poširana jaja

Britanski chef Gordon Ramsay tvrdi da voda za poširanje ne smije ključati kad ubacujete jaje jer će to uništiti cijeli rezultat.

Dilema koja muči Hrvate: Treba li oprati piletinu prije pečenja?

3.8.2017
Piletina

Pečena piletina ne smije imati krvavih dijelova, a u najdebljem dijelu termički obrađenog mesa temperatura mora biti od 75 Celzijevih stupnjeva naviše.

5 recepata sa šljivama za koje će se tražiti tanjur više

28.8.2018
Šljive

Slavonci od šljiva rade tačke ili tačkrle, Francuzi pitu s bademima, a po cijelom svijetu omiljen je domaći pekmez za koji svaka domaćica ima svoju malu tajnu...