Internacionalna kuhinja

Nije tiramisu! Talijanski desert chefa Stefana Cosattinija za prste polizati

21.11.2018
Torta od ricotte i kruške s biskvitom od lješnjaka

Iako je tiramisu jedan od najpoznatijih talijanskih deserata, u Tjednu talijanske kuhinje u organizaciji Talijanskog instituta za vanjsku trgovinu (ICE) chef luksuznog restorana Le Premier Stefano Cosattini odlučio nas je upoznati s jednom finom i našim susjedima vrlo poznatom slasticom – tortom od kruške i ricotte s biskvitom od lješnjaka.

Patlidžani alla parmigiana: Jelo koje se kod Talijana jede barem jednom tjedno

20.11.2018
Melanzane alla parmigiana

U Tjednu talijanske kuhinje u organizaciji ICE-a (Talijanski institut za vanjsku trgovinu) donosimo vam još jedan tipični talijanski recept iz kuhinje chefa restorana hotela Le Premier Stefana Cosattinija, koji lako možete napraviti sami – "melanzane alla parmigiana".

Tjedan talijanske kuhinje: Prejednostavna tjestenina chefa Stefana Cosattinija

19.11.2018
Pasta Paccheri all\'ortolana

Povodom Tjedna talijanske kuhinje u organizaciji ICE (Talijanski institut za vanjsku trgovinu) uvukli smo se u kuhinju jednog od njezinih najvećih promotora u Hrvatskoj, chefu restorana hotela Le Premier Stefanu Cosattiniju.

Za kilogram ovog pršuta nije vam dovoljna prosječna hrvatska plaća

15.11.2018
Iberijski pršut - 3

On svinje hrani svježom hranom bez kemikalija – ponajviše žirom hrasta plutnjaka koja poboljšava kvalitetu mesa i koja ovom pršutu daje specifičan okus.

Talijanski restoran s najboljom spizom na svijetu u kojem ne rade kuhari

8.11.2018
Talijanska kuhinja

Na tanjuru se tako zna naći sve od ruskog brošča preko do alžirskih ili peruanskih specijaliteta. Svaki dan ovdje se može probati nešto novo, a kroz mjesec u kuhinji se izmjenuje više od trideset nona.

Omiljeni "blaa": Spužvasto pecivo od 4 sastojka koje Irci obožavaju tamaniti

5.11.2018
Irski kruh blaa - 2

Za izradu su potrebna samo 4 sastojka: brašno, kvasac, sol i voda, a rezultat je pecivo koje je slasno samo, ali idealno i za punjenje.

Savršenstvo bez mane: Pire-krumpir s rastopljenim sirom koji bismo jeli svaki dan

22.10.2018
Aligot

Umjesto Laguiole i Auvergnea može se koristiti i naribana mozzarella ili sir Gruyere, a da bi se postigla elastična tekstura, današnji se kuhari služe i zagrijanim vrhnjem za kuhanje.

Pileći paprikaš: Fini recept za “brata gulaša” bez kojeg ne može proći jesen

22.10.2018
Pileći paprikaš

U njemu se obvezno moraju naći i luk, svježa paprika, koncentrat rajčice, dok mu dubinu okusa daju komadi piletine s kostima, kao i pileći temeljac.

Ekskluzivni kanali Food and Wine omogućuju ekskluzivni pogled na proces stvaranja menija i vinskih karata na letovima Emiratesa

20.9.2018
PR

Emirates je lansirao Food and Wine Channels i tako putnicima pružio nikad prije viđeni behind the scenes“ uvid u načine kako se kreiraju meniji za letove i kako surađuju s partnerima diljem svijeta

Palačinke koje morate probati: Hit-ideje iz cijeloga svijeta

5.10.2017
Palačinke

Japanske palačinke nalikuju na pizzu, na Tajlandu slast duguju kondenziranom mlijeku, a u Australiji debeljuškaste palačinke nisu popularne...