Internacionalna kuhinja

Ledeni desert kojim su se ljudi hladili još prije 2000 godina

6.8.2018
Iranski sladoled - 4

Faloodeh je desert sličan sorbetu, a proizvodi se od škroba te poluzamrznutog sirupa sa šećerom i ružinom vodicom, a neizostavan je sastojak led.

Od siromaštva do zvijezda: Umro je najbolji chef na svijetu

6.8.2018
Joel Robuchon

Teško je zamisliti modernu francusku kuhinju bez Joëla Robuchona. Nositelj najviše zvjezdica na svijetu i titule "kuhar stoljeća", koju mu je nadjenuo vodič Gault & Millau, umro je od raka u dobi od 73 godine...

Brazilski "batačići": Recept za savršenstvo od piletine i sira

4.8.2016
Coxinha

Brazilski kroketi s piletinom po imenu coxinha (batačići) popularni su zalogaji u toj južnoameričkoj zemlji. Mogu biti okrugli ili izduženi, ovisno o želji...

Grad u kojem se peče najbolja baklava na svijetu

3.3.2017
Baklava - 5

Tko je napravio prvu baklavu teško je reći. Neki tvrde da su je osmislili Turci, drugi kažu da potječe iz Grčke, a ne treba ni spomenuti da svaka obitelj u Bosni i Hercegovini ima svoj recept.

Hit na berlinskim ulicama: Nađete li se u Njemačkoj, morate ga probati

24.8.2016
img placeholder

Vlasnica snack bara Herta Heuwer kako bi ubila dosadu, umiješala je curry u kečap, dodala trunčicu šećera, malo soli i nekoliko kapi Worcestershirea i prelila smjesu preko kobasice. Rođen je currywurst...

Znate li što je to pitaja? Mjesto na kojem hrana ima bolji okus

25.6.2018
Život u Mysoreu - 1

Kokosova vodica ovdje je jako popularno piće, pa "kokos majstori" u nekoliko pokreta mačetom razrežu vrh kokosa i za 2,5 kune možete se poslužiti tim veličanstvenim, rashlađujućim pićem.

Najslasniji krumpir! Recept za pomfrit s okusom mesa i komadićima topljenog sira

2.7.2018
Krumpir poutine

Poutine je jelo koje potječe iz kanadske pokrajine Quebec, a odnosi se na pečene krumpiriće začinjene komadićima sira i mesnim umakom.

Skupi hotel u kojem ručak za dvije osobe košta 70 kuna

6.6.2018
The Green Hotel

Nakon požara koji je izbio na imanju, ono je napušteno, a 1970-ih pretvoreno je u The Green Hotel u kojem danas odsjedaju posjetitelji iz cijelog svijeta.

Tajna talijanskog sira bez kojeg ne možete napraviti tiramisu

16.5.2016
Tiramisu

Mascarpone sir karakterizira slatki okus s citrusnim natruhama, te glatka, kremasta i lako maziva tekstura koja najbolje dolazi do izražaja u pripremi kremastih slastica.

Najbrži recept za baklavu koju morate zameziti u Bosni i Hercegovini

25.1.2017
img placeholder

Meza je ritual uživanja u sitnim zalogajima raznovrsne hrane koji je prisutan u svim kuhinjama nekadašnjeg Perzijskog i Otomanskog Carstva. Ne čudi što je popularna i u susjednoj Bosni i Hercegovini.