Prehrana američkih predsjednika mijenjala se kroz povijest, no rijetki su oni koji su kao omiljeno jelo nazvali zdrave zalogaje poput povrća i voća. William Henry Harrison i James Garfield, primjerice, uživali su u varivu od vjeverice, Abraham Lincoln obožavao je slaninu, dok je Theodore Roosevelt najviše volio na tanjuru vidjeti pečeni odrezak s umakom.

Iako je Bill Clinton u doba svojeg predsjedništva obožavao cheeseburgere, a Barak Obama guštao u nachosima, niti jedan predsjednik Sjedinjenih Američkih Država do sada nije toliko volio fast food poput Donalda Trumpa. Multimilijunaš i 45. američki predsjednik na raspolaganju ima najbolje kuhare svijeta, no on najčešće traži da mu se posluži upravo brza hrana.

Projekt Trumpmore Zanimljivosti Najbolji razlog zbog kojeg će Finci isklesati lice Donalda Trumpa u ledenjaku

ŠTO JEDE AMERIČKI PREDSJEDNIK?
Brza hrana bila je na jelovniku u Bijeloj kući u siječnju prošle godine kada je predsjednik ugostio nogometnu momčad Clemson Universityja kako bi proslavili njihovu pobjedu u državnom prvenstvu. Nogometaši su za večeru jeli hamburgere iz McDonaldsa i Burger Kinga, a predsjednik je smazao Whopper.

U nekoliko intervjua i javnih nastupa Donald Trump potvrdio je kako uživa u hamburgerima, prženoj piletini i pizzama popularnih američkih fast food lanaca. Zanimljivo je pripomenuti da pazi na unos ugljikohidrata u organizam pa kad jede pizzu, konzumira samo nadjeve, a većinu tijesta ostavlja na tanjuru.

Tijekom posjeta Japanu, a prije nego što je postao predsjednik, Donald Trump odbio je jesti sushi uz objašnjenje da ga nitko neće tjerati jesti svježu ribu. Umjesto toga pojeo je hamburger u McDonaldsu. Donald Trump veliki je ljubitelj sendviča s mesnom štrucom, odrezak jede uvijek dobro pečen, a obožava i slatko, posebno sladoled od vanilije.

Ne pije alkohol, a najčešće konzumira kole sa smanjenom količinom šećera.



ŠTO JEDE VRHOVNI VOĐA SJEVERNE KOREJE?
Kim Jong-un je veliki obožavatelj ementalera. Vrhovni vođa Sjeverne Koreje zaljubio se u taj polutvrdi sir s rupama tijekom školovanja u Švicarskoj, a njegovi kuhari i danas ga naručuju iz te europske zemlje. Neki tvrde da ga mora imati pri ruci gdje god se nalazi, a jednom tjedno na njegovu jelovniku naći će se i sushi od tune. Ljubitelj je kavijara, jastoga, gusje jetre i drugih luksuznih namirnica.

Prema riječima njegova bivšeg kuhara, Kim Jong-un je ljubitelj i jednog od najkontroverznijih jela na svijetu – juhe od peraja morskog psa. Zbog popularnosti te istočnoazijske delikatese mnoge su vrste morskih pasa, nažalost, dovedene na rub istrebljenja. Vrhovni vođa Sjeverne Koreje uživa i u mesu, a kada ga jede, bira kobe odrezak – najskuplji komad junetine na svijetu koji mora biti poslužen slabo pečen ili čak krvav.

Slika nije dostupna Zanimljivosti Hotel sudnjeg dana: Najtajanstvenija zgrada u Sjevernoj Koreji

Život ne može zamisliti bez brazilske kave te kvalitetnih alkoholnih pića kao što su ruska votka, šampanjac Crystal, vina iz francuske regije Bordeaux te konjak Hennessy.

Kim Jong-un i Donald Trump susreli su se na summitu u Sjevernoj Koreji u veljači 2019. godine, a na raskošnoj večeri trebale su biti poslužene rijetke azijske delikatese. No bez objašnjenja jelovnik je na kraju ispao vrlo zapadnjački: salata od škampa za predjelo, ramstek za glavno jelo i lava kolač od čokolade sa sladoledom od vanilije za desert.

Tko se hrani bolje: Donald Trump ili Kim Jong-un?

  • Bolje se hrani Donald Trump
  • Bolje se hrani Kim Jong-un
  • Oboje jedu podjednako loše
  • Oboje jedu podjednako dobro

glasova:

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju