Dugo smo tražili, a da nismo ni znali da tražimo upravo ovaj recept, jer samo na prvi pogled na ovo čudo prebrojali smo sastojke, sastavili listu namirnica koje nam još trebaju i dali sebi svečano obećanje da što prije moramo napraviti XL princes krafne s Nutellom i mascarponeom. Sva sreća prije nas ih je pripremila Matejka s bloga Like chocolate i uljepšala nam dan, tjedan pa vjerojatno i cijelu godinu!

Pratite upute koje je Matejka podijelila s nama i vi možete uživati u savršenim princes krafnama, a kad vam dosade (ako je to uopće moguće) potražite još odličnih recepata na Matejkinom blogu, Facebook stranici, Instagram profilu i YouTube kanalu

XL princes krafne s Nutellom i mascarponeom

Sastojci:

Tijesto:

130 ml vode
20 g šećera
60 g maslaca
Prstohvat soli
80 g glatkog brašna
2 jaja

Nutella krema:

100 g Nutelle ili drugog lješnjak namaza
50 g tamne čokolade
150 g mascarponea
150 ml vrhnja za šlag
Mascarpone krema
150 g mascarponea
150 ml vrhnja za šlag
75 g šećera u prahu
1 mahuna vanilije

Dekoracija:

75 g lješnjaka
100 g tamne čokolade
1 žlica biljnog ulja



Upute za tijesto:


1. Vodu, sol, šećer i maslac kuhajte dok se sve ne otopi i voda ne zavrije. Skinite s vatre i dodajte brašno, miješajući žustro i brzo drvenom kuhačom. Miješajte dok se tijesto ne počne odvajati od zdjele, zatim dodajte jedno po jedno umućeno jaje i miješajte pjenjačom brzo dok se sve ne ujedini i dobijete glatku i sjajnu smjesu, oko 3 minute.

2. Pećnicu zagrijte na 160°C, a protvan obložite papirom za pečenje.

3. Pomoću velike žlice slažite okrugle hrpice tijesta na papir, trebaju biti oko 4-5 cm u promjeru i 1-1,5 cm u visinu.

4. Pecite oko 25 min tj. dok krafnice ne narastu, postanu zlatne izvana i hrskave. Ohladite u plehu pa svaku razrežite na pola.

Nutella krema:

1. Nutellu pomiješajte s mascarponeom i otopljenom čokoladom. Pomiješajte sve dobro pjenjačom. Zatim dodajte vrhnje za šlag i izmiksajte dok ne dobijete kremu željene gustoće, ne smije se spajati već treba biti dovoljno čvrsta da drži oblik.

Mascarpone krema: 

1. Pomiješajte mascarpone i šećer pa dodajte sjemenke iz mahune vanilije. Sjemenke vadite tako da mahunu prerežete na pola uzdužno pa zupom stranom noža iz svake polovice istružete sjemenke. Iskorištenu mahunu nemojte baciti već ju stavite u šećer ili u vodku kao bazu za ekstrakt vanilije. U mascarpone dodajte vrhnje pa sve skupa izmiksajte do željene gustoće.

Slaganje:

1. Donju polovicu svake kreafne napunite pomoću slastičarske šprice prvo nutella kremom pa na nju stavite mascarpone kremu.

2. Čokoladu otopite pa pomiješajte s uljem dok se sve ne sjedini.

3. Lješnjake prepecite par minuta na suhoj tavi, dok ne zamirišu i ljuskice se počnu odvajati. Prebacite ih u suhu krpu i dobro istrljajte da se skinu ljuskice. Zatim ih ručno ili u sjeckalici nasjeckajte na komadiće veličine 1-2 mm.

3. Gornje polovice krafnica umočite u čokoladu pa u lješnjake i njima poklopite krafnice. Ohladite dok se čokolada ne stisne i poslužite. Dobar tek!

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju