Novi restoran otvoren je ovoga tjedna u Zagrebu, na adresi Petrinjska 2. Xató je autorski restoran hrvatskog kuhara Tvrtka Šakote, u kojem on sa svojim timom priprema jela originalnog i osobnog stilskog izričaja.



Jela se poslužuju u 4, 5 ili 7 sljedova, a mogu se kombinirati i s vinima. Koriste se sezonske namirnice, prirodnog ili organskog uzgoja, a s obzirom na to, meni je podložan izmjenama na tjednoj, pa i dnevnoj bazi.

Vlasnici poručuju kako ovo nije tzv. "fine dining" restoran, već je riječ o nepretencioznom mjestu čiji se meni temelji na promišljenom kuhanju. "Mi se koristimo kuharskim tehnikama da bi naglasili svaku pojedinu namirnicu, a ne obrnuto. Jednako cijenimo i meso i povrće i žitarice i pridajemo im istu pažnju. Prvi u ovim dijelovima Europe koristimo pravu Robatu, specijalno za nas izrađenu u Londonu. Robata je tradicionalni japanski roštilj, a na našoj kuhamo na kombinaciji vulkanskog kamenja i japanskog ugljena. Spajamo element vatre i dima s modernim kuharskim tehnikama", ističu u Xató-u.



U galeriji pogledajte kako izgleda restoran, ali i neka od jela koja su ovih dana u ponudi.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju