Ako ste se ove godine planirali zaputiti u sjevernu Dalmaciju na ljetni predah, naš suradnik Gregor Balažic, autor projekta Beachrex, za vas je odabrao 10 najljepših plaža koje ćete pronaći u Zadarskoj županiji. 

Ako pak ne birate odmor prema lokaciji, nego vas zanima gdje možete naći po ukusu, pročitajte gdje se možete okupati sa svojim četveronožnim ljubimcima, gdje ćete uživati u osami, idealne plaže za čitavu obitelj ili pak za one koji vole biti malo slobodniji prilikom kupanja



1. Plaža Prnjica, Kolan, otok Pag

Već sam pogled na more ovdje donijet će vam potrebno ljetno osvježenje. Ovdje nećete imati problema s pronalaženjem mjesta za svoj ručnik jer plaža nikad nije krcata, a noge će vam uživati hodajući po mekom smeđem pijesku. Nećete ostati ni gladni s improviziranom ponudom cateringa.

2. Plaža Ždrijac, Nin

Ova predivna obiteljska plaža duga je više od kilometra i uvijek dosta popunjena, a svoju popularnost vjerojatno može zahvaliti mekom pijesku po čitavoj svojoj dužini. Ima i bistro i igralište za djecu.

3. Plaža Školjić, Vrsi

Unajmite apartman, prošećete 20 koraka i na plaži ste. Šljunčana plaža, čisto more, kafić i bistro. Pogodna je za obitelji, a njezinih 750 metara dužine uvijek se, i više nego pristojno, popuni.

> 15 najljepših istarskih plaža

4. Plaža Soline, Tkon, otok Pašman

Pješčana plaža idealna je za obiteljski odlazak na more. Na plaži je i bistro, a apartmani su udaljeni oko pola kilometra.



5. Plaža Kaštelina, Kozjak, otok Vir

Stjenovita plaža okružena je borovom šumom, pa nećete imati problema u potrazi za hladom. Prilaz u more je šljunčan.

6. Plaža Pirka, Pag, otok Pag

Pješčano-šljunčani prilaz uvest će vas u svjetloplavo more. Iza vas crvenkaste stijene pružit će vam hlad u popodnevnim satima.

> 9 hrvatskih plaža s najvećom gužvom

7. Plaža Pliše, Zaton

Osim na mekom pijesku, ovdje ćete moći odložiti svoj ručnik i na kamenom zidiću, a sjesti i odmoriti se na kojoj od nekoliko klupica koje su postavljene duž plaže. Drveće će osigurati hlad, barem tijekom jednog dijela dana.

8. Plaža Bilotinjak, Nin

Pješčana plaža sa stijenama iza i nepreglednim morskim prostranstvom ispred sebe pravo je mjesto za uživanje. Dobra je za obiteljsko druženje.

9. Plaža Dolaške Drage, Drage

Stjenovita plaža s borovima idealna je za cjelodnevni boravak uz more. Tu su i kafić, pizzerija i pekara, pa nećete ostati gladni.



10. Plaža Južna Luka, Muline, otok Ugljan

Ova plaža ima i stijene, i pijesak, i asfaltiranu stazu, te borove koji stvaraju hlad. Više je za one avanturističkog duha.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju