Pretražujući povoljne avionske karte na internetu, za oko mi je zapela Barcelona. Povoljan let za prekrasan grad. Iako smo prijateljica i ja planirale putovati malo sjevernije, odluka za put u Barcelonu pala je odmah i 24 sata kasnije karte su nam bile u „vžepu“. O Barceloni sam slušala od ljudi koji su posjetili ovaj sjajan grad, neki od njih vraćali su se i nekoliko puta, kao o gradu s posebnom 'vibrom'.



Tako da su očekivanja bila velika. Mogu odmah potvrditi – očekivanja su se ostvarila!
Sama pozicija smještaja, uz La Ramblu (Hostal Europa), omogućila nam je da grad obiđemo pješke. U prilog tome dovoljno govori da samo prvi dan prošle 17,4 km! :) Barcelona doista ima posebnu vibru tako ni hodanje, ni gužva ni sunce nisu predstavljali problem.

Prvo odredište nakon jutarnje kave, bila je šetnja po La Rambli! Zatim Plaza Catalunya, te impresivne umjetničke Gaudijeve kuće – Casa Batllo i La Pedrera, a nezaobilazna građevina, vrhunsko remek djelo Gaudija Sagrada Familia ostavila nas je bez daha!

Red je došao na tržnicu La Boqueria, koja ima sve, sve doslovno sve što možete poželjeti! Bogatstvo boja, okusa i mirisa! Unutar tržnice nalaze se slatki mali barovi/restorančići/fast food trgovine gdje u redu čekate hranu, i nije vam teško, jer ste u Barceloni i oko vas je “more” svježeg voća, povrća, ribe, sladoleda.. i neću više nabrajati jer ću opet kupiti avionsku kartu!



Ukoliko posjetite Barcelonu (osim već nabrojanih atrakcija) svakako morate:

• prošetati - Rambla de Mar, Passeig de Colom
• okupati se na plaži Barceloneta (ili neka druga)
• vidjeti - Catedral de Barcelona
• piti kavu na Placa Reial
• prošetati - Parc de la Ciutadella i Parc Guell
• vidjeti i doživjeti - Font Magica
• vidjeti Palau National
• popeti se na Montjuic

Hrana i kako se dobro jede u Barceloni, to je jedna predivna priča! Kao pravi gastroturist istražila sam prije puta gdje jesti, međutim kad postoji toliki izbor teško se držati plana! Istaknula bih hranu koja se nudi na La Boqueria, svježe pripremljena i pristupačnih cijena odličan su izbor za lagani ručak! Mi smo čak dva dana jele upravo tamo! Sladoled koji sam jela na tržnici u top 3 sladoleda je koja sam probala u životu!
Od kafića/restorančića uz plažu istaknula bih Makamaka Beach Burger Cafe koji na prvu privlači svojim surferskim ambijentom a u kojem možete popiti odličan mojito i ako ste gladni, sudeći po reakcijama drugih gostiju, odličan burger!



Paella i sangrija su u ponudi doslovno na svakom koraku, moja preporuka je preslatki restoran La Fonda, gdje smo jele odličnu paellu po pristupačnoj cijeni. Ako jedete paellu nemojte zaboraviti naručiti čašu/litru sangrije!

Također, nezaobilazna stavka ovog putovanja bilo je probati tapase. Tapas barova ima na svakom koraku, nećete pogriješiti ako uđete u bilo koji! Nekoliko preslatkih tapas barova nalazi se pored crkve Maria del Pi koje smo i same isprobale.

Za kraj, Barcelona nudi toliko toga da je uistinu potrebno uzeti barem dva tjedna kako bi istražili se kutke ovog divnog, divnog grada!

Još putovanja i hrane pronađite na Barbarinom blogu Foodiona i Facebook stranici.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju