Dosta vam je klasičnih suvenira i u potrazi ste za nečim novim? U tom slučaju, pri sljedećem posjetu Veneciji uvjereni smo kako ćete naći nešto što će vam se svidjeti te ćete odahnuti što konačno ne kupujete magnete, šalice, majice i ostale „klasike“...

Može li postojati autentičniji suvenir od „komadića grada“ za ponijeti kući? Odgovor je teško, a upravo ovakva ideja rodila se u Veneciji, pa se tako materijali korišteni u izgradnji grada danas prodaju kao suveniri.



„Naša namjera je održavanje tradicije, a time čuvamo i venecijanski identitet i uspomene, ponovnim korištenjem materijala od kojih su nekad bile napravljene stvari u gradu“ – pojašnjava Karin Friebel iz tvrtke „Pieces of Venice“, koja je cijelu ovu stvar i smislila.

U ponudi će biti igračke, propeleri i mnogi drugi dijelovi tradicionalne Venecije. A propeler nismo spomenuli tek tako, jer jedan primjerak, imena Dorsoduro 2 ima na sebi otisnutu adresu „Punta della Dogana“, što je najvjetrovitije mjesto u gradu i samim time savršeno za isprobavanje propelera.



Suveniri još uvijek nisu dobili prostor u kojem ćete ih u Veneciji pronaći, ali srećom tu je internet pa postoji mogućnost online kupnje. Tako je primjerice moguće pronaći rijetke i skupe suvenire, poput dijelova starih gondola, ali i najjednostavnije – sirove materijale koji su poslužili pri izgradnji raznih objekata.

Naravno, moguće je i naručivanje suvenira po želji, pa ako ste ljubitelj čudesne Venecije, znajte da sad jedan njen dio možete imati i u vlastitom dnevnom boravku.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju