Street art umjetnik Okuda San Miguel vraća boju napuštenim crkvama, željezničkim prugama, dvorcima i zgradama još od 1997.

Murali koji bi se najakše opisali kao "moderno susreće nadrealno" remek-djela su kojima Španjolac promiče jednakost i multikulturalnost na mjestima gdje se to najmanje očekuje.

 

A post shared by OKUDA SAN MIGUEL (@okudart) on



Napuštenu crkvu sv. Barbare u Asturiji pretvorio je u raj za skejtere oslikavši je od vrha do dna u prepoznatljivom geometrijskom stilu i živim bojama, a nazvao ju je Hram kaosa

> Escape Community Hvar: Priča sa skrivenog mjesta totalne slobode

Ludim nijansama pretvorio je i napušteni francuski dvorac u carstvo geometrijskih oblika te skrivenih murala lubanja. Lubanja u zrcalu naziv je projekta koji je nastao povodom festivala LaBel Valette.

 

A post shared by OKUDA SAN MIGUEL (@okudart) on


Jedan je od značajnijih radova oslikavanje Međunarodne crkve kanabisa u Denveru koja potiče kreativnost i duhovno usavršavanje. Kaleidoskop boja u nadrealističkom stilu Okude San Miguela na zidovima prikazuje medvjede, bikove, divlje oči i ptice. 

 

A post shared by OKUDA SAN MIGUEL (@okudart) on

Njegova umjetnost najčešće se opisuje kao eksperimentalna i strastvena. Kako kaže, Okuda San Miguel ne zna uvijek gdje će ga njegovi motivi odvesti, a njegove slike često izgledaju drukčije nego što ih je na početku zamislio.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju