Lijepo je biti kralj bilo koje zemlje. No, ako kojim slučajem imate ludu sreću i kralj ste Saudijske Arabije, tada živite u luksuzu kojeg je uopće teško opisati riječima. A tek kad pročitate kako izgledaju kraljeva putovanja, definitivno ćete ostati bez riječi…

Salman bin Abdul Aziz al-Saud, kralj Saudijske Arabije, nedavno je išao u službeni devetodnevni posjet Indoneziji. Dio je to azijske turneje koja se nastavlja u Kini, Japanu i na Maldivima.

Prema medijskim saznanjima, uz svu raskoš koja kralja prati na putovanju, posebno je impresivan podatak o "sviti" koju vodi sa sobom, a impresivniji je samo podatak o njegovoj prtljagi.

Naime, kralj na put nosi ni manje ni više nego 500 tona stvari! Uz svu robu i potrepštine, kraljeva prtljaga krije neke vrlo neobične stvari. U prvom redu, tu su dva luksuzna Mercedesa, ali i dva prijenosna lifta (iskreno, nismo ni znali da ovako nešto postoji). Ipak, ovo nije prvi put da kralj putuje s liftovima, jer je prije dvije godine jednog instalirao na plaži u Francuskoj, što je izazvalo bijes i ogorčenje lokalnog stanovništva.



E sad, nakon priče o prtljazi, dolazimo do kraljeve svite. Na put uz njega ide ukupno 1500 ljudi i to 10 ministara, 800 delegata, 25 članova kraljevske obitelji, ali i 572 člana osoblja koji su od 0 do 24 na usluzi kralju. Jasno, svi oni odsjedaju u najluksuznijim hotelima, pa su tako i na Baliju rezervirali isključivo vile u kojima je noćenje oko 5 tisuća dolara.

Onda, što kažete, jeste li poželjeli biti kralj, bar na jedan dan?

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju