Novi restoran otvara se u Zagrebu krajem idućeg tjedna na raskrižju Šubićeve i ulice Fra Filipa Grabovca. El Toro prvi u Zagrebu nudi latinoameričke specijalitete, a kuhinju vodi renomirani chef Mario Mihelj, koji je ovdje došao s pozicije glavnog chefa u Mundoaki.



Koncept latinoameričke kuhinje prilagođen je domaćim okusima, a bazu menija sačinjavat će namirnice poput kvinoje, batata, crnog graha, crne divlje ruže i juke. Tu će biti i tacosi od bikovog repa, ceviche, tiradito, razne vrste flatbreadova, spring okruglice, tatarski biftek s twistom, guacamole salata s dimljenom pastrvom, juha od paprike i rajčice s cimetom, nekoliko hladnih juha, zapečeni brancin u peći u kukuruznom listu. Naravno, s obzirom na to da je Latinska Amerika poznata po govedini, na meniju će se naći i odležano meso: T-bone, Ribeye i Tenderloin odresci.

Od pića, osim klasičnih i latinskoameričkih koktela, nalaze i potpisni kokteli s domaćim sirupima bazirani na infuzijama votke koktel-majstora Ivana Bešića. Tu je i bogata karta biranih hrvatskih, latinoameričkih i talijanskih vinskih etiketa s naglaskom na boutique vinarije.



Za interijer je zaslužan arhitekt Christian Rendulić iz biroa Arhikultura. Na samom ulazu dočekat će vas zlatna skulptura bika po kojem je ovo mjesto i dobilo ime, a tema se provlači kroz cijeli restoran. No bik nema samo estetsku funkciju, ujedno je i vjetrobran i prostor za DJ-a. U restoran se ulazi ispod same skulpture gdje se otvaraju nove vizure, dugački šank koji se proteže cijelim prizemljem, dvoetažna polica s raznim predmetima, otvoreni dio kuhinje i stubište. Dolaskom na galeriju u prvi plan dolazi atraktivna hlađena vinoteka s malim barom i stolovima smještenim uz sam rub galerije.

Vikendom I srijedom bit će DJ gostovanja, a El Toro ima i dnevni koncept ručka.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju