Graz je godinama popularna šoping-destinacija, ali i grad koji nudi puno više od toga. Kunsthaus Graz, odnosno “Kuća umjetnosti”, Mauzolej kralja Ferdinanda II ili Schlossbeg samo su neka od mjesta u gradu koje vrijedi posjetiti. Sedminu stanovništva čine studenti pa ne nedostaje niti klubova, kafića, knjižnica i galerija, a jedno od mjesta koje plijen pozornost je i umjetni otok na Muri - Murinsel, otok na Muri. Ova neobična instalacija izgrađena povodom proglašenja Graza eropskom prijestolnicom kulture 2003., a u njoj se nalaze amfiteatar i kafić koji osobito efektno izgledaju noću.

Murinsel je dizajnirao umjetnik iz New Yorka Vito Acconci u obliku školjke dugačke 47 metara. S obalama Mure umjetni otočić povezan je pješačkim mostovima. U prostranom kafiću organiziraju se brojna glazbena događanja, projekcije filmova, večeri poezije i drugi eventi. Osim kafića, posjetiti možete i trgovinu u kojoj možete kupiti lokalne proizvode, gurmanske specijalitete i ručno rađene suvenire.

Obzirom na veličinu, Murinsel sigurno donosi najviše sadržaja po četvornom metru. A osim što čini impresivan prizor danju, noću doslovno blista. Čelična školjka protkana tamnoplavim svjetlima oživljavaju noću i predstavlja fascinantan ukras Mure.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju