Lanac rezorata One&Only 1. srpnja otvara vrata ultraluksuznog odmarališta u Crnoj Gori. One&Only Portonovi nalazi se na ulazu u spektakularni bokokotorski zaljev, nautičku oazu koja sadrži 238 vezova i heliodrom nadomak Kotora, oko sat vremena vožnje od Dubrovnika.

Arhitektonski stil odražava duh starih venecijanskih palača koji dolazi do izražaja kroz grandiozne fasade, veličanstvene kolonade, crvene krovove od terakote, vrtove i lepezu unutrašnjih i vanjskih bazena.

Privatna pješčana plaža nadmetat će se s najboljima na Mediteranu, a velik je naglasak na chenot espaceu, posebno osmišljenom wellness-konceptu za goste koji žele voditi aktivniji, zdraviji i uravnoteženiji život. Nakon konzultacija i dijagnostičkih testova gosti će moći dobiti jedinstveni program koji uključuje prilagođenu prehranu, detoksikaciju, kao i ciljane vježbe te spa-tretmane.

Hrana u rezortu također će biti na izrazito visokom nivou. Kulinarsko iskustvo, pod vodstvom izvršne chefice Nancy Kinchele, uključuje rafinirana talijanska jela u restoranu Sabia, gdje će kuhati chef s Michelinovom zvjezdicom Giorgio Locatelli, te azijski jelovnik u Tapasake klubu, kao i svježu crnogorsku, domaću kuhinju. La Veranda s otvorenom kuhinjom u prvi će plan staviti tradiciju i domaće sastojke, a Caminetti bar dočekat će goste sa širokim pogledom na terasu, vrtove i more. Tapasake klub bit će energetska jezgra rezorta u kojoj će se gosti moći opustiti kraj bazena i uživati u dnevnoj, spontanoj atmosferi uz nastupe poznatih DJ-a.

„Otvaranje One&Only Portonovi rezorta prekretnica je u našoj povijesti jer nastavljamo proširivati svoj ultraluksuzni portfolio na nove destinacije širom svijeta. One&Only Portonovi postavlja standard za novi nivo luksuza u regiji, s nenadmašnom uslugom, spektakularnim smještajem i nevjerojatnim iskustvima između očaravajućih planina i prelijepe jadranske obale. Posebno smo uzbuđeni zbog našeg ekskluzivnog partnerstva s Henrijem Chenotom, koji će redefinirati uživanje u rezortu, nudeći takozvane wellness programe od 360 stupnjeva, kaže Brett Armitage, glavni komercijalni direktor Kerzner Internationala.

Sobe za goste, apartmani i vile dizajnirane su tako da gosti mogu uživati u pogledu na okolnu marinu, zaljev i planine, s raznim mogućnostima povezivanja smještajnih jedinica za grupe, ili obitelji koje traže fleksibilan prostor. Prostranih 113 soba za goste imat će moderne kamine za hladnije noći, prostrane kupaonice s prostorom za opuštanje, dnevni boravak, kao i velike terase.

Predsjednički apartman ima privatni vinski podrumom iz kojeg gosti mogu odabrati neku od 268 boca vina iz Europe i regije, trpezariju za 12 ljudi na otvorenom s pogledom na planine i zaljev, unutrašnji i vanjski kamini te poseban ulaz za batlere.

Rezort će ponuditi i dvije privatne vile, na raspolaganju će biti trosobna Villa One s 463 četvornih metara unutrašnjeg i 1750 četvornih metara vanjskog prostora te dvosobna Villa Two. U vrtu vila su vanjski tuševi, privatni bazeni, kao i bazeni za hidroterapiju. Na raspolaganju je i privatni tim batlera i kuhara.

Gosti mogu provoditi vrijeme krstareći Jadranom, jahtom ili gliserom, ili pak naučiti roniti, istraživati svjetsku baštinu, napuštene tvrđave i skrivene plaže. Nedaleko su Perast i Kotor te očaravajući otoci poput Gospe od Škrpjela. Teniski klub s dva osvijetljena terena, staze za trčanje i prostori u prirodi predviđeni za jogu također će pomoći gostima da pronađu sadržaj po svojoj mjeri. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju