Priznajte, ljeto je uvijek razdoblje kada se nastojimo dobro odmoriti, no nerijetko se dogodi da nam je ljeto zapravo najaktivniji dio godine. Tada stiže jesen, a naše tijelo zahtijeva prilagodbu na nove izazove i hladnije dane.

Znate li da vaše tijelo treba zdravi odmor?

Poslušajte svoje tijelo i priuštite mu zdrav odmor u jednoj od najaktivnijih destinacija Hrvatske – Međimurju. Priroda ovdje još uvijek dominira, svjež zrak razbuđuje, hrana je domaća, obroci su hranjivi, a tu je i bogata dodatna ponuda koja će zadovoljiti i one najzahtjevnije.

Bezbroj aktivnosti na svježem zraku čeka vas u Međimurju

Međimurje je brežuljkasti kraj, pogodan za vožnju biciklom ili dobar trening trčanja. Vožnja brežuljcima puno je uzbudljivija i izazovnija od vožnje ravnom cestom, pa vozeći bicikl npr. gornjim Međimurjem nikada ne znate što vas čeka iza zavoja, a izazov okretanja pedala, kao i trčanja uzbrdo i nizbrdo, probudit će u vama energiju. Osim toga, pogledi do kojih ćete doći izbrisat će svaki teret s vašeg tijela, ali i uma. Stanite i uživajte.

Priroda, svježina, mir i tišina daleko od gužve čekaju vas u ovoj najsjevernijoj hrvatskoj županiji. Ako niste spremni na bicikliranje ili trčanje, ne brinite jer će vam i šetnja Međimurjem biti nezaboravno iskustvo. Pogledi na prirodu će vas očarati, a album ćete u mobitelu napuniti fotografijama koje ćete uvijek rado pregledavati. Čak i joga je dobra ideja jer unutarnji mir je neprocjenjiv.

Siguran i izoliran odmor u miru i tišini

Odlučite se na boravak na izoliranoj lokaciji okruženoj s čak 27 hektara zelenih površina u prvom healthness resortu gdje svakog gosta čeka 1000m2. Zrak je ovdje svjež, lakše se diše, ali i misli. Zaronite u ljekovitu vodu LifeClass Termi Sveti Martin koja će pogodno djelovati na vaš organizam. Ovo je jednostavno mjesto na kojem će vaš um, duh i tijelo pronaći ravnotežu.



To sve daje vam energiju za nove rekreativne pothvate, a u cijeloj priči zdrava, domaća hrana igra najveću ulogu. Terme svoje sastojke dobavljaju od lokalnih OPG-ova i trude se filozofiju zdravog načina života živjeti i u kuhinji gdje vas čekaju pravi zdravi specijaliteti za velike i male.

Buča ili tikva kako kažu u Međimurju kraljica je jeseni

Nikako nemojte iz Međimurja otići bez da kušate božanstvenu pitu od buče. Bogata hranjivim tvarima, antioksidansima i protuupalnim agensima, s malim brojem kalorija savršena je za pripremu zdravog obroka u kojem će uživati svi članovi obitelji.

Zašto buča?

Bogata je antioksidansima, što znači da ima protuupalno djelovanje i stoga je odlična za zdravlje zglobova i organa, a pomaže i pri smanjivanju razine stresa. Zbog velike količine vitamina A čuva oči, a zahvaljujući vitaminu C jača imunitet te potiče proizvodnju kolagena, što je čini dobrom za blistaviju i elastičniju kožu.

Izvor je dobrih vlakana i tako čisti tijelo od toksina te sadrži važne minerale kao što su kalij i cink koji sprečavaju kardiovaskularne bolesti. Bučine su pak sjemenke bogate masnim kiselinama i proteinima koje pomažu u regulaciji razina kolesterola. Magnezij koji se nalazi u buči važan je za zdravlje kostiju i zubi, a sadrži i L triptofan, esencijalnu aminokiselinu koja stvara serotonin prirodnim putem i tako djeluje na dobar osjećaj.

Međimurje vam i u jesen daje više

Međimurje vam i u ovo hladnije jesensko doba daje više. Više od 100 besplatnih doživljaja čeka vas za svakih potrošenih 250 kuna kada dobivate kupon i uživate sa svojom obitelji u jednom od 100 besplatnih doživljaja.

Više prirode, više zdravlja, više sigurnosti, više kvalitete, lokalne i zdrave gastronomske ponude i sadržaja za velike i male čeka vas u malom Međimurju na sjeveru Hrvatske.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju