Kruh na treću projekt je Anamarie i Zrinke Zajec, koje žele probuditi svijest ljudi o pravom domaćem kruhu, kakav su jeli naši preci. 'Predane smo svakodnevnom kreiranju i izradi pekarskih proizvoda od najkvalitetnijih namirnica uz puno ljubavi i pažnje. Posvećeni smo stvaranju dodane vrijednosti za naše klijente pripremajući kruh od samo tri osnovna sastojka: brašno, voda i sol. ' - poručuju sestre Zajec.



Jednostavan okus i primamljiv izgled čine Kruh na treću temeljem zdrave prehrane. Dnevno spravljeni proizvodi izrađeni su ručno od potpuno prirodnih sastojaka, zbog čega ostaju svježi tijekom sljedećih nekoliko dana, a mnogi obožavatelji ovog kruha kažu da im je najukusniji nakon 48 sati. Sastojci kruha na treću su brašno, sol i voda te kiselo tijesto (prirodni kvasac). Kiselo tijesto najvjerojatnije je prvo sredstvo koje se koristilo za dizanje tijesta i pripremanje kruha.



Zapis o pravljenju kiselog tijesta potječe još iz staroga Egipta, nastao je oko 1500. godine prije Krista. Tijesto nastaje miješanjem pšenice, raži ili druge žitarice s vodom te spora divljeg kvasca koje se nalaze u zraku i brašnu. Fermentacijski proces nastajanja kiselog tijesta traje 5 do 10 dana.

U ponudi su trenutačno razne vrste kruha - polubijeli, chilli&orasi, kukuruzni, rogač, mak, buča, raženi, čokolada&papar, čoko-lješnjak, čokolada&smokve, a proizvode Kruha na treću možete pronaći na sljedećim adresama:

Pekarna Bombolone - Žitnjak, Kanalski put 32
Veronika Delikatese:
Ilica 62
Mlinovi 23
Srednjaci - Ulica Majstora Radonje 12
Špansko - Trg 101 brigade
Lanište,Lanište 15 C
Dugave,Školski prilaz 1
Središće,Brune Bušića 7
Grga Čvarak - Vrbani 3, Kutnjački put 9
košara&kašeta - Britanski trg 2
Mali plac, Branimir centar, svake srijede

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju