Zemlja fada, odlične hrane i još boljeg vina, ali i zemlja tisuću plaža, malih mjesta i starih gradova, trebala bi prije ili kasnije biti na listi svakog putnika. Portugal nudi toliko toga, a mi smo bez nekog velikog reda odabrali pet stvari koje bi valjalo napraviti na samom zapadu Europe!

1. Posjetite Piodao

Smješten u srcu zemlje, Piodao je poznat kao jedno od najpitoresknijih sela u Portugalu. Njegova arhitektura i izgled unikatni su, s obzirom na to da je selo davno osnovano, pa su na njega djelovali različiti kulturni utjecaji. Ovo mjesto dat će vam ponešto drukčiju sliku Portugala, a ljubazni domaćini rado će vas primiti u ovaj srednjovjekovni raj na brdašcu.

2. Istražite palaču Pena

Nalazi se u gradiću Sintri, koji je danas zapravo već spojen s Lisabonom. Na samom vrhu brežuljka proteže se ova prekrasna palača sagrađena na ruševinama samostana, a svojedobno je služila kao ljetnikovac kraljevske obitelji. U potpunosti je očuvana i obnovljena za posjetitelje, a svatko tko ode u Lisabon palaču Pena treba upisati na listu za posjetu.



3. Otputujte na Azore


Ovaj arhipelag uživa autonomiju, a čini ga ukupno devet otoka. Zbog vulkanskog porijekla izgleda nevjerojatno, a toliko je zelenila da imate dojam kako ste stigli u Irsku. Ovdje se možete baviti gotovo svim oblicima rekreacije: golfom, ronjenjem, plivanjem, jedrenjem ili pješačenjem na dugim rutama… Također, nije za baciti ni noćni život u većim gradovima.

> Azori - rajsko utočište: "Unatoč strahu, bila sam sretna što sam iskusila ljepotu i moć prirode"

4. Provedite koji dan u Portu

Svi obično navale na Lisabon, ali i drugi najveći grad u zemlji, Porto, nudi mnoštvo toga. Jedan je od najstarijih gradova starog kontinenta, a njegov stari grad pod zaštitom je UNESCO-a. Povijesni spomenici, galerije i muzeji nalaze se na svakom koraku, a Porto je prepun mjesta na kojima možete uživati u sjajnoj hrani i dobrom vinu (Porto).

> Grad stvoren za uživanje: Jedina prava portugalska konkurencija Lisabonu

5. Lisabon

I naravno, šteta bi bila otići u Portugal i ne vidjeti Lisabon, metropolu i najveći grad. Oni koji su ga posjetili kunu se kako se radi o jednom od najljepših gradova uopće, dragulju arhitekture kroz koji prolaze tisuće uličica. Muzeji i povijesne zgrade čekaju ljubitelje umjetnosti, a oni koji vole dobro pojesti i popiti potražit će neki dobar restoran ili bar. Srećom, mnogo je više dobrih nego loših, pa izbor teško može biti pogrešan.

> 5 stvari koje morate isprobati i vidjeti u Lisabonu

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju