Drugo izdanje projekta Art Park počinje danas festivalom Meeting of Styles u zagrebačkom parku između Tomićeve, Ilice i Strossmayerovog šetališta.



Program se održava u sklopu 11. Festivala tolerancije, a trodnevno događanje ugostit će svjetski poznate ulične umjetnike iz cijelog svijeta koji će uz hrvatske majstore, kao što su Chez186, Bare i Lunar, uživo oslikavati zidne površine u Art Parku.

Održat će se i besplatne umjetničke radionice uz gostovanje i predavanja renomiranih stručnjaka poput Rienke Enghardt, organizatorice i inicijatorice projekta Hope Box te Manuela Gerullisa, organizatora projekta Meeting of Styles.

Dnevni chill session DJ-a Kune uvest će vas u filmski dio večeri ovog produženog umjetničkog vikenda koji na najbolji mogući način spaja multikulturalnost, umjetnost i toleranciju i obilježava početak druge sezone Art Parka.

Nakon trodnevnog festival, Art Park će svakodnevno od 11 do 23 sata nastaviti funkcionirati po principu umjetničke galerije na otvorenom i mjesta za ležerna ljetna druženja uz različite kulturne i sportske sadržaje.

Također, u parku će se obilježiti Dan Grada Zagreba (31. svibnja), gostovat će Animafest (6. do 8. lipnja), Nordijski festival (7. do 9. srpnja) i Organ Vida te Mali plac, a na poseban način će se obilježiti ljetni solsticij, dok će Džunglaona by Jungle Tribe, kao koncept čitaonice, igraonice i chillaonice biti stalno prisutan kutak u parku.



Udruga Praktikum bit će, kao i lani, zadužena za organizaciju većine dječjih radionica pod nazivom "Kreativno ljeto". Ove će ih godine biti nešto više te će uz svoje poznate likovne radionice održati i praktične radionice sadnje i matematike. Sve točne datume radionica te kako se prijaviti saznajte ovdje.

Radionicama za mlade pridružit će se i Udruga Balkon u suradnji s Volonterskim centrom Zagreb i Dječjim domom Matoš, a kreativni program u parku ispunit će još i buvljaci za velike i male, u suradnji s Udrugom Rode te filmske večeri by Kiosk skateshop.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju