Zemlja sireva, satova, banaka, prekrasnih jezera i planina, prema nedavnom istraživanju proglašena je najboljom zemljom planete!

Istraživanje koje su zajednički objavili U. S. News i World Report, uključivalo je 80 zemalja, pri čemu je svoje mišljenje dalo preko 20 tisuća ispitanika.



Svaka je zemlja bila ocjenjivana u 9 različitih kategorija, a neke od najvažnijih su baština, mogućnosti napredovanja, poduzetničke slobode, kulturni utjecaj, kvaliteta života, poslovne prilike... Švicarska je zauzela prvo mjesto, a najviše ocjene je dobila za kvalitetu životu i poslovne prilike. Očito, ovdje se živi i više no dobro, građani su zadovoljna pa je posljedica toga da država poznata i po svojoj neutralnosti bude proglašena najboljom državom za život.

Na drugom mjestu, drugu godinu za redom našla se Kanada, dok je treća završila zemlja u koju je već odselio veliki broj Hrvata – Njemačka. „Švabija“ je posebno pohvaljena u kategoriji poduzetništva gdje je proglašena najboljom zemljom planete.



Ostatak liste predvodi Velika Britanija, nakon koje slijede Japan, Švedska, Australija, SAD, Francuska i zemlja koja zatvara TOP 10, Nizozemska.

Što se tiče nekih ostalih kategorija, Brazil je proglašen najboljom zemljom ukoliko tražite avanturistički odmor, a Italija je, posve očekivano, slavila u kategoriji baštine i kulturnog utjecaja, jer se teško odlučiti što bi na „Čizmi“ najprije obišli.



Spomenimo još to da je u istraživanje bila uključena i Lijepa Naša, koja je završila na 50. mjestu. Time smo lošije plasirani od sjevernih susjeda Mađara (38. mjesto), ali smo zato 3 mjesta u poretku ispred zapadnih susjeda – Slovenaca.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju