Uz nazočnost nekoliko stotina vinskih zaljubljenika, vinara i kolega iz ugostiteljskog posla, sommelierka Jelena Šimić Valentić otvorila je svoj boutique vinske kulture Pupitres. U emocijama isprekidanom govoru, sommelierka je zahvalila brojnim prijateljima, suradnicima i gostima koji su joj pomogli na ovom nadasve jedinstvenom putovanju koje je svakodnevno prenosila na Facebook-stranici bara. Sjajna atmosfera, kao i velik broj ljudi, glazba, šampanjci i vina iz cijelog svijeta, te slasni zalogaji, osigurali su slavlje do dugo u noć.



Danas, kada se obilježava točno tri godine od prve održane vinske radionice u Vinskoj školi Jelene Šimić Valentić, Pupitres boutiqe vinske kulture je otvorio svoja vrata i građanstvu. Nastao kao logičan nastavak Jeleninog rada u promicanju vinske kulture i vinarstva, posebice hrvatskih autohtonih sorti, Pupitres će pod njezinim vodstvom već od ovog tjedna nuditi vinske radionice i edukacije o vinima, sljubljivanju vina s hranom, aromama, vinskim regijama i glasovitim vinima iz cijeloga svijeta, što se može vidjeti po maloj vinskoj biblioteci, vinoteci, ali i vinskoj karti bara.

> U Hrvatskoj pronašli posao iz snova: Kušaju vino, putuju i uče od najboljih

"Vinska karta Pupitresa pomno je rađena i vrlo bogata, a rekla bih i edukativna. Trenutno sadrži 248 vina, od čega nudimo čak 21 šampanjac, a kartu ću osvježavati. Važno je napomenuti da su sva vina s karte dostupna gostima i na čaše. Svakom ću gostu pomoći u odabiru vina i ispričati mu vinsku priču o tome što kuša. Tattinger Prelude bit će šampanjac kuće i svakome preporučujem da dan započne ili završi čašom vrhunskog šampanjca", rekla je sommelierka Jelena Šimić Valentić.

> Vino iz pijeska: Sada je najbolje vrijeme da probate Kadarku Tonković


Jelena je svako vino s karte osobno kušala i odabrala. Takav pristup zauzela je i za svu ostalu ponudu, a posebice za doručak, kavu, čajeve, sirove torte i male zalogaje sa selekcijom sireva i pršuta.

"Moja vizija i koncept Pupitresa jest mjesto na koje bih osobno voljela dolaziti da je ikada takvo mjesto postojalo. Kao poslovna žena često preskočim doručak i odlučila sam u Pupitresu slagati zdrave obroke. Svakog ću jutra potražiti svježe voće na Dolcu, nudimo mi posebno birane žitarice. Uz selekciju čajeva Normann i samo za nas prženu mješavinu kava Lively Roasters Co. otvarat ćemo jutro. Kruh i peciva izabrala sam u fantastičnoj pekarnici Korica. Služit ćemo za nas posebno kreiranu raw tortu Pupitres koju uz još dvije torte radi Mihaela Brijak Devescovi. Nudimo i selekciju najboljih i svjetski poznatih sireva Gligora i drniški pršut te fantastična maslinova ulja Brist. Ponudu ćemo mijenjati prema mojoj inspiraciji i godišnjim dobima, no uvijek će biti svježa, zdrava i visoke kakvoće", otkriva Jelena. 



Pupitres ima ambijent u kojem će se svi osjećati ugodno što se postiglo bojama, rasvjetom, odabirom materijala, biljaka, lagane glazbene kulise, ali i impozantnim mesinganim lusterima koji izgledaju poput mjehurića pjenušca i projiciraju istu takvu sjenu na zidovima te svodovima od cigle.

"Interijer ne slijedi nikakav trend, čime smo htjeli izbjeći sveprisutnu zamku, a to je da većina barova danas sliče jedan na drugi",  naglasila je dizajnerica Ivana Ferenčak. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju