Recept za pizzu od lažnog tijesta bio je jedan od omiljenih recepata blogera vegetarijanaca prošlih godina. Priprema se tako da se naribaju tikvice i što bolje iscijede od viška tekućine pa se pomiješaju sa zobenim (ili nekim drugim) brašnom te chia sjemenkama koje prethodno ostavite u malo vode da nabubre. Tijesto ispecite u limu za pečenje, nadjenite omiljenim sastojcima za pizzu pa zapecite. U tijesto umjesto chia sjemenki možete umiješati jaja i sir te ga oblikovati u kruščiće.

Imate li cvjetaču, ali nemate kruha, izmiksajte je, no pazite da se ne pretvori u kašu. Blanširajte je ili kuhajte je u mikrovalnoj oko sedam minuta ili dok ne omekša bez dodavanja vode. Mrvičastoj smjesi dodajte jaje, začine i mozzarellu. Smjesu stavite na lim obložen papirom za pečenje i pecite dok ne postane čvrsta. Kruščiće od cvjetače koristite umjesto kruha ili još kratko zapecite s omiljenim sastojcima za tople sendviče.

Kukuruznu krupicu skuhajte u temeljcu ili vodi sa začinima i malo mlijeka ili naribanog sira pa izlijte u lim za pečenje. Kad se ohladi, narežite je na manje komade i zapecite u pećnici ili u vrućem ulju. 

Oopsie ili "upsi" jest kruh koji ima minimalnu količinu ugljikohidrata, zbog čega je omiljena poslastica onih koji paze na liniju. Pripremite ga tako da napravite snijeg od bjelanjaka i malo soli, a žumanjke izmiješajte s krem sirom i praškom za pecivo. Nježno umiješajte snijeg pa stavite u hrpicama na lim za pečenje. Pecite 25 minuta na 150 °C te poslužite sa šunkom, sirom ili marmeladom.

Hrskava, a meka: Recept za sočna peciva punjena sirom Pastizzi - 4 Pastizzi - 3 Pastizzi - 2 +1 Pastizzi - 1

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju