Država poznata kao Zemlja Tisuću Jezera, država u kojoj vas priroda ostavlja bez daha, ali i država koja je "izmislila saune" i u kojoj stoluje Djed Božićnjak, nedavno je proglašena najsigurnijom zemljom na svijetu za turiste.



Istraživanje je to koje je proveo Svjetski ekonomski forum (WEF), prema kojemu Finsku možete posjetiti bez straha i primisli kako će vam se dogoditi nešto ružno i neugodno. U istom istraživanju drugom najsigurnijom zemljom su proglašeni Ujedinjeni Arapski Emirati, dok je brončanu medalju sigurnosti, osvojio Island. I dok su Emirati na drugom mjestu za mnoge vjerojatno iznenađenje, prava iznenađenja zauzele su neke druge zemlje. Tako su se prema WEF – u u prvih deset našli još Oman i Ruanda, koje su primjerice iza sebe ostavile uvijek sigurni i poželjni Novi Zeland.



U istraživanju je sudjelovalo ukupno 136 zemalja, među kojima je bila i Hrvatska. Zauzeli smo vrlo dobro 24. mjesto, što je puno bolji plasman od nekih velikih europskih država. Primjera radi, Njemačka je 51., a Velika Britanija završila je na 78. mjestu. Što se susjednih zemalja tiče, Slovenija je sa 17. mjestom jedino bolja od Hrvatske, dok su Mađarska, Srbija, Crna Gora te Bosna i Hercogovina završili redom na 45., 72., 75. i 76. mjestu.

Što se tiče onog neslavnog poretka, na zadnjem mjestu završila je Kolumbija postavši tako najnesigurnija zemlja svijeta, a u stopu je prate Jemen, Salvador i Pakistan.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju