Svi smo oduševljeni kad na Facebooku naiđemo na kratke videozapise i fotografije drvenih šumskih kućica. No, jeste li se ikad pitali gdje se one nalaze? Sigurno u gotovo svakom kutku na svijetu, no ima ih i u Hrvatskoj. Evo koje su najtraženije i o kojima ćete za smještaj trebati razmišljati čak i godinu dana unaprijed.

Delnice

Ako poželite u Delnice, odlučite se za kuću za odmor Sobol. Ova obnovljena stara kuća odiše goranskom arhitekturom, smjestila se u Čudesnoj dolini leptira u blizini rijeke Kupe i nudi sve potrebno za pravi odmor. Oni koji su ju posjetili kažu: ”Život se ne broji brojem udisaja, već brojem trenutaka od kojih zastaje dah. E, takvih je ovaj vikend bilo mnogo i hvala Vam na tome! Sve pohvale domaćinima na prekrasnoj kući i još boljoj dobrodošlici.” Najjeftinije opcije za smještaj u kući Sobol kreću se po cijeni od 100 eura naviše.

Kad smo već istraživali Delnice, svratili smo i na Booking.com i naišli na kućicu koja ima zaista visoku ocjenu, i to čak 9,9. Zove se ”Holiday Home Edi”, diči se s 3 zvjezdice, a u njoj se može smjestiti 5 osoba. Veličine je 80 metara kvadratnih i iz nje se pruža pogled na planinu. Magično, zar ne? U njoj su čak dobrodošle i životinje, a koštat će vas od 75 eura naviše. Naravno, ako pronađete slobodan termin u ovoj ili idućoj godini!

Crni Lug

Simpatičan nam se učinio i Crni Lug u kojem smo pronašli kuće za odmor Runolist. Nalaze se na samom ulazu u Nacionalni park Risnjak, stoga vam prekrasne prirode ovdje neće nedostajati. Tu čak možete guštati u wellness-odmoru, a sadrže sve potrebno za moderan odmor u skladu s prirodom. Cijene se kreću od 120 eura naviše, a u nadolazećim mjesecima bliže se i cijeni od 150 eura. 



Ravna Gora

Neizbježna destinacija Gorskog kotara svakako je i Ravna Gora. Tu nam je za oko zapela kuća Ulaga koja se nalazi samo 500 metara do središta Ravne Gore. Otvorena je 365 dana u godini i u blizini će vam se naći sve što vam je potrebno za bezbrižno opuštanje. Apsolutni je favorit boravka u ovoj kući u zimskim mjesecima grijanje na drva, pa zašto se ne biste odvažili i ako već nikad niste, barem jednom nacijepali drva da vam ne bude hladno? Prvi susjedi udaljeni su vam 100 metara, a cijene se kreću od 70 eura naviše za noćenje za dvije osobe.



U ovom se kraju nalazi još jedan šumski brdski biser, a to je kuća za odmor ”Vrh” koju ćete uočiti na brdašcu iznad Ravne Gore. U njoj se može smjestiti 6 osoba i nešto je jeftinija od prethodnih. Poželite li u njoj boraviti za vrijeme blagdana, izdvojite 65 eura za noćenje za dvije osobe, dok se za novogodišnji termin trebate posebno izboriti. Sumnjamo da mjesta ima, no svakako se isplati!

Skrad

Skoknuli smo i do Skrada u kojem nas je očarala kuća za odmor Goranka koja se diči s čak 4 zvjezdice. Idealno je mjesto za šetnje po snijegu, a ako vam se iz kuće ne da izlaziti, jednostavno promatrajte predivnu prirodu ili pa se smjestite kod kamina, a možete i zaigrati biljar s pogledom na krajolik. U kući može odsjesti najviše 8 osoba uz pratnju kućnih ljubimaca, a na njihovoj internetskoj stranici stoji da su za doček Nove godine već zauzeti!

Ovo je samo mali dio onoga što Gorski kotar nudi. Za ovu ćete godinu u ovo vrijeme teže pronaći smještaj u nekoj od idiličnih kuća ovog dijela Hrvatske, stoga već sad krenite razmišljati kako ćete u srcu prirode guštati u 2018. godini!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju