Ljeto je odavno završilo i jesen je već u punom zamahu. S obzirom na tu činjenicu, predlažemo da se otisnete u neku od sljedećih destinacija!

Vilnius, Litva

Glavni grad zemlje koja je dala neke od najboljih košarkaša ikad, u jesensko doba zbilja je prelijep. Rujan i listopad još uvijek su vrlo topli i sunčani, s ugodnim večerima. Temperatura zraka je ugodna, a grad cvijeta u raznim bojama drveća. Uza sve, ovdje ćete pronaći i divni stari grad, povijesnu arhitekturu i ljubazne domaćine.

Park prirode Gorbea, Baskija

Baskija nisu samo San Sebastian i Bilbao, već i priroda koja obara s nogu. Jedno od takvih mjesta je i Gorbea, zaštićeni park prirode, u čijem se središtu nalazi vrh od 1482 metra na kojeg se moguće popeti bez ikakve posebne opreme. Vodopadi, bujna vegetacija, različita fauna, prekrasne šume, samo su dio onog što ćete ovdje naći.

Daigoji, Kyoto, Japan

Dobro, ovo je poprilično daleka destinacija do koje nije tako jednostavno doći, ali se na listi morala naći zbog nevjerojatne ljepote. Turisti dolaze u Japan kako bi se divili stablima trešnje u cvatu, a vidjeti jesen u ovom dijelu Kyota posebno je iskustvo. Preporučujemo, kad vas put nanese u Japan, da zemlju obiđete vlakom i uživate u pogledu kroz prozor na jedinstvenu jesen.



Skye, Škotska

Iako se nalazi poprilično sjeverno na karti, temperatura i klima u Škotskoj nije ni blizu onoj neugodnoj sjevernjačkoj. Golfska struja drži toplinu, koja čak omogućava i rast palmi. Regija Skye jedna je od najljepših u zemlji, neravni, teren, stijene i jezera su zaista vrijedna divljenja.

Maramures, Karpati, Rumunjska

Povijesna regija smjestila se na sjeveroistočnom dijelu zemlje prema Ukrajini. Ovdje se zapravo radi o dolini, okruženoj planinama. Rijeke, potoci, šume i netaknuta priroda čine Maramures pravim draguljem starog kontinenta. Mnoge stvari ovdje se nalaze pod zaštitom UNESCO – a, a lokalci, hrana i vino zadovoljiti će i one željne dobre gastronomske ponude.

Nacionalni park Seoraksan, Južna Koreja

Seoraksna, najviša planina u zemlji, visoka je 1708 metara i okružena vodopadima i hramovima u čast prirode. Iskustvo planinarenja ovdje je teško opisati riječima. Penjanje na više vrhove može biti izazov, jer vam do vrha treba otprilike 12 sati. U blizini postoje brojni hoteli i kampovi koji će vas rado ugostiti nakon dana u planinama.



Central Park, New York, SAD

Otvoren davne 1857. godine, park je definitivno jedan od simbola Velike Jabuke. Smješten u srcu Manhattana, park služi kao mjesto za opuštanje građanima New Yorka ali i njihovim gostima. Posebno je lijep u jesen zbog posebnih boja svuda uokolo, a nudi i mnogobrojne aktivnosti kao što su vožnja brodovima po jezeru, penjanje na stijene, klizanje ili jednostavno piknik s društvom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju