Litavska turistička zajednica, u namjeri da zemlju prikaže što ljepšom, odlučila se za najgoru moguću stvar. Naime, prilikom promocije litavskih ljepota koristili su i slike drugih zemalja kako bi privukli turiste.

Direktorica turističke zajednice prisiljena je na ostavku, nakon što se uspostavilo kako je turistička zajednica za promoviranje ove baltičke zemlje koristila slike drugih država.

Ministarstvo turizma priznalo je kako su neke slike dijeljene na društvenim mrežama zapravo krajolici Finske i Slovačke, a da sve bude smješnije, kampanja se reklamirala pod nazivom "Real is Beautiful".



Naravno, ovakva situacija izazvala je i reakcije korisnika Facebooka, Instagrama i ostalih popularnih društvenih mreža, koji su mahom počeli objavljivati fotografije poznatih svjetskih znamenitosti s hashtagom #realisbeautiful.

Čak se u jednom trenutku šalama priključio i litavski premijer Saulius Skvernelis, koji je podijelio fotografiju zgrade Europske komisije u Bruxellesu i pritom napisao kako Vlada sutradan počinje s radom u novoj zgradi u Vilniusu.

Ipak, premijer ipak nije slučaj shvatio toliko šaljivo, pa je tako najavio istragu koja bi trebala dati odgovor na pitanje kako je moguće da je došlo do ovakvog gafa.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju