Alux, britanska internetska stranica i putnička agencija namijenjena bogatašima, na popis destinacija koje moraju posjetiti svi zaljubljenici u luksuz stavila je i Lijepu Našu. Najznačajnije prirodne ljepote, povijesne ličnosti i top-odredišta predstavila je videom pod nazivom "15 stvari koje niste znali o Hrvatskoj“.



U petnaestak minuta snimljenog materijala i fotografija koje prikazuju najbolje od najboljeg, stručnjaci za putovanja nisu pokazali zavidno znanje geografije; naprotiv, prosuli su i svoje bisere. Govoreći o srednjovjekovnom Dubrovniku smještenom u Dalmaciji prikazali su slavnu vizuru Mostara te nastavili priču o Hrvatskoj kao destinaciji koju su prepoznali filmaši i ondje snimali scene za Igru prijestolja, Robin Hooda i Zvjezdane ratove. Spomenut je i Stradun u kontekstu najskuplje ulice u državi, a kao kuriozitet su naveli i to što se ne nalazi u glavnom gradu.

> Novi promotivni spot za Hrvatsku dokazuje da živimo u najljepšoj zemlji na svijetu

Prema Britancima Pula je također nezaobilazno odredište zbog svoje Arene, oko koje se omotala najduža kravata i tako je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda. Pohvalili su njezinu ljepotu i naglasili kako je iznimno očuvana, bolje i od amfiteatra u Rimu. Na popisu planetarno popularnih izvođača koji su ondje ostavili svoj glazbeni trag izdvojili su Andreu Bocellija, Luciana Pavarottija, kao i Joséa Carrerasa – ali i Dina Merlina. Iako Dinovo prezime doista zvuči čarobno, samo se gafu može pripisati to što se među svjetskim glasovima našao i njegov. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju