Kavkaz

Opcija za one koji žele u ranim jutarnjim satima uživati u kraljevskim jelima je Kavkaz kazališna kavana. Mjesto je to na kojem se doživljava prava rapsodija okusa mladog chefa Darka Vlašića. Kajgana s mariniranim lososom uz sezonsku salatu s Dolca bila je njegov izbor za nas, a uz to nam je poslužio i bruskete od domaćeg kruha kojeg sami rade s kremom od buče i paštete od dimljenog lososa uz ukiseljene lukovice, vlasac i prah od sipe.



U Kavkazu osim toga za doručak još možete birati između benedikt jaja, američkih palačinki, bezglutenskog sendviča s avokadom, domaće granole s jogurtom i medom te domaće plate. Čak i ako ste spavalica još uvijek stignete na posluživanje doručka koje traje do 12 sati.

Eggspress

Čarobno mjesto za doručke je svakako Eggspress koji Zagrebu nudi sasvim nešto drugačije. Iako je ideja o osnutku bila ponuditi mjesto na kojem će se odvijati poslovni sastanci uz doručak i svježe cijeđenu naranču, Eggspress je otvoren za sve koji se žele osjećati posebno. Prepoznat je među turistima, a u svojoj ponudi imaju od omleta, kajgane do namaza od svježeg avokada.



Po preporuci smo isprobali Spicy yogurt eggs. Doručak u zdjelici koji pršti raznim okusima i mirisima sadrži grčki jogurt, svježi kravlji sir, senf dijon, naribani svježi hren, vlasac, sol, papar, i sve to pomiješamo u jednu kremu. Unutra naravno ide kuhano narezano jaje preliveno s rastopljenim maslacem i slatkom paprikom. Osim cijeđene naranče, napitak koji odlično ide uz svaki doručak je b.Aktiv Multivitamin drink, spoj poznatog b.Aktiva s LGG-a i multivitaminskog voćnog soka. Uz Spicy yogurt eggs odlično ide Woćni wow.

Bagel&Lobster Barr

Za one koji žele američki doručak i ne vole rana ustajanja, tu je Bagel&Lobster Barr koji vrata svog simpatičnog bara otvara u pola 11. Bagel je inače pecivo kojeg su izmislili Židovi, a iako djeluje jednostavno, njegova priprema je poprilično komplicirana. Ona uključuje dizanje tijesta, zamjesu, odležavanje, a zatim kuhanje. Nakon toga rade se rupe i kreće s pečenjem. U Bagel & Lobster Barru sve to rade sami.



Nama su poslužili Pastrami Bagel Sandwich koji se priprema od goveda koje se usoli, utrlja u začine i zatim dimi dvanaest sati kako bi postalo mekano i sočno. U taj bagel još ide slatko kiseli luk i aurora umak. U specijalitetima ovog bara možete uživati cijeli dan, a ne samo u vrijeme doručka.

 

 

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju