Tjestenina je izvrsna ideja kada vam treba brzi ručak, ali i nešto u čemu ćete istinski uživati. S nekoliko trikova, fino i zasitno jelo možete imati za manje od 20 minuta, odnosno onoliko vremena koliko vam je potrebno za kuhanje makarona, penna, špageta ili kojeg druge vrste tjestenine.

Upotrijebite li već zagrijanu vodu iz kuhala za kuhanje tjestenine u loncu, cijeli postupak skratit ćete gotovo za pola vremena.

Pesto genovese - 6 Hrana i piće Talijanski recept za savršeni umak za tjesteninu koji je gotov za manje od 5 minuta

Najvažniji trik za brzu i finu tjesteninu je unaprijed pripremljen ili kupljen umak poput pesto alla genovesea. Riječ je o aromatičnom umaku na bazi bosiljka, maslinova ulja, pinjola, češnjaka i parmezana koji se slaže s bilo kojim povrćem, ali i različitim vrstama mesa.

Dovoljno vam je tek žlica ili dvije pripremljenog pesta da začinite najobičniju tjesteninu koju ste skuhali prema uputama na pakiranju. Tako pripremljena tjestenina ima dosta ukusa, i ne treba je dodatno začinjavati. No, možete oplemeniti okus dodatnim sastojcima iz hladnjaka i smočnice.

Ako želite povećati količinu bjelančevina u tjestenini s pestom dodajte komadiće pečene piletine, tunu, slanutak ili grah iz konzerve, preprežene komadiće tofua ili neki sličan izvor proteina.

Slika nije dostupna Hrana i piće Bez kapi ulja ili vrhnja: Talijanski recept za prave špagete carbonara

Hrskavo povrće poput svježih krastavaca, cherry rajčica, paprike, komadića mrkve i celera jelu će dati prijeko potrebnu svježinu. Poslužiti se možete i pirjanim povrćem, a na raspolaganju vam je sve od tikvica i šparoga, do patlidžana i gljiva.

Zapravo, u ovu kombinaciju možete staviti što god poželite – ovo je jelo idealno rješenje kada trebate potrošiti određene sastojke u hladnjaku.

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte što sve možete staviti u jednostavnu tjesteninu s pestom ala genovese.

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju