Talentirana chefica zagrebačkog hotela Esplanade Ana Grgić u svojoj ljetnoj gurmanskoj inačici jelovnika predlaže uzbudljive i kreativne spojeve koji su više nego dobar razlog za posjetu restoranu Zinfandel's u nadolazećim ljetnim mjesecima i prepuštanje uživanju na kultnoj terasi Oleander u srcu grada.

„Nova ljetna kolekcija donosi pažljivo odabrane svježe i trenutačno dostupne namirnice koje sam oblikovala u zanimljive spojeve. Nastojala sam pronaći neke nove sastojke te poigravajući se okusima, bojama i teksturama dobiti zanimljiva i zavodljiva jela s naglaskom na poštivanje nutritivnih vrijednosti uz nužnost održivosti.Važno mi je da svako jelo bude ukusno i zabavno, da svaki sastojak koji upotrebljavam bude vrhunske kvalitete i svježine te iz ovog podneblja. Maslačak, hibiskus, vrganji, mladi grašak, cvijet tikvice, maline, borovnice – sve to uzimam od lokalnih dobavljača, dok ribu nabavljam od jadranskih ribara.

U svakom jelu maksimalno želim naglasiti izvorni okus pojedine namirnice, a prilikom kreiranja jelovnika nastojala sam unijeti dašak svježine i naizgled jednostavnim sastojcima poput sardina ili blitve uz malo kreativnosti dati zasluženo mjesto u visokoj gastronomiji”, izjavila je chefica Ana Grgić.

Panna cotta od tartufa sa sušenim cvijetom tikvica uz sirup od maslačka, meda i citrusa, ledene praline od guščje jetre s gelom od višnje i briošem od kakaa, hladni carpaccio od svježih jadranskih škampa s krekerom od algi, marmeladom od krastavaca i ledenim čajem od komorača, consommé od povrća uz gnude od kadulje i mladi grašak, file poširanog brancina s dimljenom cvjetačom i kremom od naranče i šafrana, osvježavajuće dimljene srdele s gazpachom od rajčice i čilija čine samo dio Aninih privlačnih interpretacija i precizno oblikovanih jela koja vrijedi kušati.

Ljubitelje steakova oduševit će slasni japanski steak Kagoshima Wagyu s oznakom za prošaranost A5 naglašen karameliziranom ljutikom i gljivama shiitake ili biftek s bijelim proljetnim tartufima i karameliziranim korijenom peršina. Novu ljetnu kolekciju upotpunjuju i neizostavni Zinfandel'sovi klasici koje inozemni gosti uvijek vole kušati: tatarski biftek, glasoviti Esplanadini štrukli, fuži s tartufima ili brancin pečen u soli.

Istinsko fine dining iskustvo upotpunjuje karta vrhunskih vina i šampanjaca iz Hrvatske i svijeta, dok privlačne slastice poput karamelizirane smokve u crnom vinu s domaćim sladoledom od lavande i badema, svježe borovnice s kremom od ricotte uz crumble od limunske trave ili maline s browniejem i kremom od mente ubrane iz vlastitog vrta sa začinskim biljem donose slatku dozu iznenađenja i savršeno zaokružuju Aninu kolekciju ljetnih užitaka.

Uz to, Anin kuharski tim svakodnevno peče vlastite krekere, focacciu i ukusni domaći kruh koji se poslužuje uz domaći ručno tučeni maslac sa začinskim biljem i vrhunsko ekološko maslinovo ulje Nai 3.3 s Dugog otoka, nagrađeno brojnim certifikatima kvalitete.

"Gosti Zinfandel'sa mogu se s povjerenjem prepustiti druženju i uživanju u gurmanskim užicima jer hotel Esplanade provodi stroge higijenske i sigurnosne mjere u svrhu zaštite zdravlja gostiju i osoblja. Natpisi sa smjernicama o pravilnom ponašanju, često i temeljito pranje te dezinfekcija ruku, prostora i površina, održavanje fizičkog razmaka, provjetravanje prostora, obveza nošenja rukavica i maski postali su obavezni standard za cijelo osoblje.

Uz to, gostima nudimo jednokratne jelovnike, preuzimanje digitalnih jelovnika i dnevnih novina na vlastiti pametni telefon putem aplikacija, kao i beskontaktno plaćanje. Prostranost restorana, osobito terase, omogućava da imamo i velik razmak među stolovima, znatno veći od preporučenog, tako da se gosti ovdje zaista mogu osjećati ugodno i sigurno”, istaknuo je Stjepan Okun, šef restorana Zinfandel's.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju