Oni koji se još nisu navukli na sendviče od kroasana lako se mogu pitati „u čemu je štos? Sendvič kao i svaki drugi!“.

Štos je u mirisu maslaca, hrskavosti, ali i mekoći zbog koje teksture ostalih sastojaka u sendviču daju tako lijepi okus. Bilo slatki ili slani, punjeni kroasani neiscrpna su inspiracija i idealni su za lijena jutra kada se poželite razmaziti, a u potrazi za novim idejama provjerite našu galeriju. 

Nutella i maslac od kikirikija

Banane narežite na ploške, stavite ih na zagrijanu tavu i prelijte s malo slatkog vina. Flambirajte ili pojačajte vatru da alkohol ispari. Kroasane prepolovite, premažite slojem maslaca od kikirikija i namazom od lješnjaka pa složite i ploške banana.

Kroasan alla cheesecake

Mikserom umiješajte kremasti sir, vrhnje za šlag i šećer u prahu pa dodajte višnje ili neko drugo voće iz kompota i napunite kroasane. Prema želji prelijte slatkim preljevom za sladoled.

Kroasan s kajganom i rastopljenim sirom

Napravite kajganu prema omiljenom receptu ili bacite pogled na trik s hladnom tavom kako bi bila superkremasta. 
Kroasane prepolovite i premažite ih senfom, pa složite nekoliko ploški kuhane šunke, dodajte kajganu i naribani sir. Kroasane zamotajte u foliju pa kratko zagrijte u pećnici – oko osam minuta na 200 stupnjeva dok se sir ne rastopi.

Avokado i rajčica

Avokado i feta sir zgnječite vilicom, dodajte chillija i limete, sitno nasjeckan luk, papar pa sve dobro promiješajte. Prepolovite kroasane i premažite ih namazom od avokada i dodajte prepolovljene minirajčice.

Šunka, sir i bešamel

Prepolovite kroasane pa ih premažite bešamelom, dodajte tanko rezanu šunku i sir koji se lijepo topi poput gaude, trapisa ili edamera. Pripremljene sendviče prekrijte folijom pa zagrijte u pećnici na 200 °C da se sir rastopi. Za to vrijeme ispecite jaja na oko pa ih poslužite uz kroasane.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju