Pritom ne mislimo na lude kombinacije s piletinom, lososom ili junetinom koje nekima mogu imati dobar okus, ali većini se ne sviđaju.

Naprotiv, donosimo vam popis namirnica koje se savršeno sljubljuju s jagodama, a koje vam omogućuju uzbudljive gastronomske igre.

Mousse od jagoda Hrana i piće Samo 3 sastojka: Recept za prefini mousse od jagoda gotov u manje od 15 minuta

Jagode sa savršeno slažu s...


ČOKOLADOM! Bez obzira na to o kojoj je čokoladi riječ – tamnoj, mliječnoj ili bijeloj – ovo bobičasto voće predstavlja savršen par tom slatkišu. Isprobajte mousse od čokolade s dodatkom svježih jagoda ili jagode prekrivene rastopljenom čokoladom.

DRUGIM VOĆKAMA poput banana, jabuka, kruška, borovnica, malina, kupina, limuna, limete, manga, dinja, lubenica, breskvi, naranči i ananasa. Iskoristite te kombinacije za pripremu voćnih salata, smoothieja ili pak domaćih kombiniranih džemova.

Slika nije dostupna Hrana i piće Tražite iskupljenje? Recept za brzinsku roladu zbog koje će vam (lakše) progledati kroz prste

ORAŠTASTIM VOĆEM poput badema, lješnjaka, oraha, indijskih oraščića i pistacija. Ispecite finu pitu od jagoda i ovih orašastih plodova, poslužite baklavu s jagodama ili napravite energetske pločice koristeći neke od ovih sastojaka.

MLIJEČNIM PROZVODIMA poput jogurta, mlijeka, slatkog vrhnja i kremastih sirnih namaza i nekih vrsta sireva. Napravite sladoled, cheesecake s jagodama ili pak poslužite jagode sa šlagom ili mascarponeom. Riječ je o klasiku koji nikad ne izlazi iz mode.

ZAČINIMA poput bosiljka, mente, cimeta, vanilije, kardamoma i đumbira. Ne strahujte od eksperimentiranja sa svježim i sušenim začinima – ubacite ih u svoje sokove, sorbete, smoothieje i salate.

IZVORIMA UGLJIKOHIDRATA poput riže i zobenih pahuljica.
Klasičnoj zobenoj kaši okus će značajno popraviti svježe ili smrznute bobice, a na mlijeku možete skuhati i rižu te napraviti puding s jagodama ili slatki rižoto od jagoda.

1. Jagode Hrana i piće Zdjelice pune okusa: Marinirane jagode, sir i pržene pahuljice za doručak pun proteina

POVRĆEM! Da, čak i s povrćem poput rabarbare, koja se u nas često pogrešno naziva voćem, ali i špinatom. Odvažite se i napravite smoothie od špinata i jagode.

ALKOHOLNIM PIĆIMA poput šampanjca i ruma. Ma kakav bi to daiquiri bio bez slasnih jagoda?

Zavirite u našu galeriju i pronađite inspiraciju za kulinarske igre s jagodama koje su trenutačno u sezoni.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju