Svi oni koji na putovanjima prije svega žude za sigurnošću, trebali bi razmišljati o provođenju godišnjeg odmora na istoku i jugu azijskog kontinenta. Naime, prema nedavnim istraživanjima, tri najsigurnija grada na svijetu su Tokio, Singapur i Osaka

Istraživanje je to koje je proveo Economist Intelligence Unit, a obuhvatilo je 60 najznačajnijih svjetskih gradova. U analizu sigurnosti uključeni su razni faktori, poput stope kriminaliteta, cestovne sigurnosti, digitalne sigurnosti i kvalitete zdravstvene skrbi.



Glavni grad Japana, koji je bio prvi u zadnjem ovakvom istraživanju (2015.) ponovno je "rasturio" konkurenciju. Naime, u četiri glavne kategorije Tokio je zauzeo visoka mjesta, pa je tako po pitanju digitalne sigurnosti prvi, drugi po zdravstvenoj sigurnosti, četvrti po osobnoj sigurnosti i dvanaesti po pitanju infrastrukturne sigurnosti. 

Kao i prije dvije godine, Singapur i Osaka su se ponovno našli na drugom i trećem mjestu, no dogodile su se neke promjene u TOP 10. Stockholm je skliznuo s četvrtog na osmo mjesto, dok je Amsterdam pao na šesto, ali je prema ovom izvješću najsigurniji europski grad. Zürich je deseti, a London dvadeseti.



Što se tiče Sjedinjenih Američkih Država, najsigurniji je grad San Francisco, koji se našao na petnaestom mjestu, dok je New York završio dvadeset i prvi.

S druge strane medalje, najnesigurniji je grad pakistanski Karachi, koji je zauzeo posljednje, šezdeseto mjesto.

Zavirite u našu fotogaleriju i uživajte u prekrasnim svjetskim biserima i pogledajte prestižnu listu 10 najsigurnijih gradova na svijetu...

 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju