Još otprilike dva mjeseca, i pred nama je još jedno ludo festivalsko ljeto koje će zadovoljiti i najrazličitije ukuse. Diljem zemlje bit će festivala koliko vam srce želi, a dok će neki odabrati skakanje do zore uz DJ –eve svjetskog glasa, drugi će uživati gledajući filmove u atmosferi pulske Arene ili ispijajući pivo uz Dunav.

U svakom slučaju, izbora je toliko da je gotovo nemoguće pogriješiti, a ako smo slučajno vaš omiljeni festival izostavili, unaprijed se ispričavamo...

Sea Star Festival, Umag, 26. – 27. svibnja

Red je da festivalsku ponudu otvorimo nečim novim, pa je tako odabir pao na ovaj glazbeni festival koji će se održati unutar poznatog teniskog centra Stella Maris. U dva dana trajanja, pozornicom će prodefilirati oko 70 izvođača, a gosti će uživati u zvucima Prodigyja i Fatboy Slima, a tu još i Dubioza Kolektiv, Urban, Elemental... Ulaznice su u prodaji, a trenutno ih možete naći po cijeni od 259 kuna!

Spring Break Island, Pag, 2. – 5. lipnja

U prvim danima lipnja, ludu zabavu ćete pronaći na sad već legendarnoj plaži Zrće. Ritmovi elektronike preuzet će plažu tih dana, a ako ste poklonik izvođača kao što su Tujamo, Plastik Funk, Jan Leyk i sličnih, ovaj festival pravo je mjesto za vas. Cijene? Od 89 eura naviše, najbolje je posjetiti službenu stranicu i odabrati jedan od ponuđenih paketa!

Pannonian Challenge, Osijek, 7. – 11. lipnja

Idu li sport i glazba ruku pod ruku? Ako pitate posjetitelje ovog festivala odgovor je potvrdan. U najvećem slavonskom gradu održava se festival ekstremnih sportova, pa ako vas zanima kako izgledaju okreti na BMX – u i umijeće skateboardanja ove dane provedite u Osijeku. Za glazbeni dio zadužena su dva poznata imena, Phat Phillie i Bizzo Bodega, a posebni gosti ovogodišnjeg festivala bit će legendarna grupa S.A.R.S.

Inmusic festival, Zagreb, 19. – 21. lipnja

Dvanaestu godinu zaredom, gorjeti će zagrebački Jarun. Prema riječima organizatora, za festival već sad vlada nezapamćeni interes, te je rasprodano 80 posto ulaznica! A kako i ne bi kad će publiku te dane animirati Kings of Leon, Arcade Fire, Flogging Molly i mnogi ostali. Karta za tri festivalska dana stoji 449 kuna, a možete je potražiti na službenoj stranici Inmusic festivala.

Obonjan festival, Obonjan, 23. lipnja – 3. rujna

Da, dobro ste pročitali – festival na otoku u blizini Šibenika potrajat će deset tjedana! Ovdje vas ne čeka samo glazba, već i filmovi, razne radionice, uživanje u hrani i druženje s ekipom iz svih krajeva. Naravno, smještaj u šatorima je jedna od opcija ostanka na otoku, a raditi jogu u rano jutro ili ispijati koktele kasno navečer na ovako pitooresknom mjestu, raspoložilo bi i vječite mrgude.

Hideout festival, Pag, 25. – 30. lipnja

Potpuno je jasno kako se na Zrće nakon Spring Break festivala moramo vratiti još jednom, a mi smo se za povratak odlučili krajem šestog mjeseca. Od ponedjeljka do petka ovdje vas kao i uvijek očekuje superbogati program, more DJ–eva, cjelodnevna luda partijanja, a ukoliko dolazite s ex – yu područja, cijena karte za vas iznosit će, prema službenoj stranici, 79 funti.

Love International, Tisno, 28. lipnja – 5. srpnja

Otkad se ovaj festival preselio iz Petrčana u Tisno, iznajmljivači apartmana zadovoljno trljaju ruke. Riječ je o jednom od najposjećenijih festivala na obali, a s obzirom na imena koja ovdje nastupajju iz godine u godinu, to uopće nije čudno. Tristan Dacunha, Honey Soundsystem, DJ Nature, Linkwood i mnogi drugi izvođači garantiraju ludilo zabavu, a kako bi nesmetano uživali i imali pristup svim dijelovima i danima festivala, morat ćete izdvojiti otprilike jednog Starčevića...

Balkan Goa Fanatics, Mali Lošinj, 4. – 9. srpnja

Pošto je Goa prilično daleko (u Indiji), ove godine će djelić atmosfere od tamo biti prenesen na Mali Lošinj, točnije mjestašce Ćunski. Uopće ne sumnjamo kako će svi zaljubljenici u trance glazbu doći ovdje na gotovo 6 punih dana zabave i opuštanja uz svjetski poznate DJ–eve. Cijena za ovaj festival trenutačno stoji 70 eura (do 1. travnja, tad poskuplje za 20 eura).

Tabor Film festival, Veliki Tabor, 6. – 9. srpnja

Vrijeme je da se na trenutak odmaknemo od glazbenih događanja i prebacimo na ona filmska. Tabor Film festival međunarodni je festival kratkometražnog filma, a ove godine doživjeti će svoje 15. izdanje. Karte za sad možete još uvijek nabaviti za samo 145 kuna, a da bi vas umirili recimo kako ovdje ipak ima i glazbenog dijela, pa ćete ove godine moći slušati Urbana i Let 3.

Fresh Island Festival, Pag, 11. – 13. srpnja

Napraviti popis ljetnih festivala bez spominjanja onih na Pagu barem tri puta, nemoguća je misija. Ovogodišnji "svježi otok" ugostit će imena kao što su French Montana, Sean Paul, Tim Westwood, a ukoliko imate sreće i rođeni ste na području bivše Jugoslavije ulaznicu ćete platiti 45 eura.

Ultra Europe, Split, Brač, Hvar, Vis, 13. – 19. srpnja

Za vrijeme trajanja ovog festivala, Split se ne može obraniti od gostiju te se redovno traži krevet više. Ove godine, nakon što se skupa s 30 do 40 tisuća istomišljenika izludirate na poljudskom stadionu, zabava ide dalje, tj. seli na Brač, Hvar i Vis. Karta nije jeftina, za tri splitska dana iznosi 169 eura, a zabavu na otocima još ćete dodatno platiti. No, jedno je sigurno – rijetko se gdje bolje zabavlja nego ovdje.

Pula Film Festival, Pula, 15. – 22. srpnja

S tradicijom održavanja duljom od 60 godina, ovaj festival zauzima posebno mjesto u srcima domaćih zaljubljenika u film. Program je hrvatski, međunarodni, studentski, no tu je i kinoteka, uz koju ćete se prisjetiti filmskih uspješnica iz prošlosti. Još kad uza sve to znate da je jedna od lokacija prikazivanja filmova i legendarna Arena, mislimo kako vam posebna pozivnica ni ne treba.

Seasplash Festival, Pula, 20. – 23. srpnja

Ostanimo još malo u Puli, samo se prebacimo u glazbene vode. Na 15. izdanje ovog festivala ući ćete za 270 kuna (naravno, ponovno je riječ o ex – yu ulaznicama), a u tu cijenu uključeno je i potpuno besplatno kampiranje. Lineup je ove godine prilično jak, pa je tu primjerice legendarni Mad Professor, Mungo's Hi – Fi, ali i žestoki poljski rockeri Paprika Korps. Sve u svemu, s obzirom na mjesto održavanja i izvođače, gotovo je nemoguće da vas Seasplash razočara.

Motovun Film Festival, Motovun, 25. – 29. srpnja

Hm, čini se da nam se nikako ne odlazi iz Istre, ha? Prema podacima dostupnima na stranici HAVCa (jer na službenoj još stoje obavijesti za prošlu godinu) filmski festival u ovom istarskom gradiću iz bajke održat će se krajem srpnja. Ovogodišnje izdanje bit će jubilarno dvadeseto, pa ne sumnjamo da će organizatori smisliti nešto kako bi obilježili tu lijepu brojku. Brdo filmova i 2017. će sigurno biti puno kao šipak.

SoundWave Croatia, Tisno, 27. – 31. srpnja

Evo nas ponovno u Tisnom, na festivalu kojim ćemo ispratiti mjesec srpanj. Gogo Penguin, The Pharcyde, Gilles Peterson, Roy Ayers i ostalo društvo dobro su plaćeni kako bi vi poskakivali na njihove zvuke, a pretraživajući stranicu festivala zaključili smo kako je ovo festival za odllikaše. Trenutačna cijena na službenoj stranici je visokih 141,90 funti, ali za "ex-yu" područje možete nabaviti karte po cijeni od 450 kuna na entrio.hr.

RockLive Festival, Koprivnica (jezero Šoderica), 28. – 30. srpnja

Ako se negdje praši dobar rock, onda je to na jezeru Šoderici, koje se smjestilo na 17 kilometara od Koprivnice. Festivalska ulaznica stoji tek 70 kuna, a za te novce možete uživati u glazbi domaćih rokera. Tako će vas na jezeru krajem srpnja zabavljati Kojoti, Krankšvester, Cojones, a ako vam odlazak visi do zadnjeg dana, kartu možete kupiti i na ulazu za jednog Mažuranića.

Black Sheep Festival, Pag, 31. srpnja – 3. kolovoza

Jeste se zaželjeli Zrća? Ako jeste, klubovi Aquarius, Noa, Kalypso i Papaya na prijelazu iz srpnja u kolovoz ugostit će Black Sheep Festival. Svoj nastup do sad su potvrdili Fedde le Grand, Carnage, DVBBS, Martin Solveig pa ukoliko ste fan elektronske glazbe, znate gdje se valja uputiti. Cijena je zasad na 450 kuna, a ako nije beg cicija i željeli bi doživjeti festival s VIP mjesta, potrebno je izdvojiti 712 kuna.

SuperUho, Primošten, 7. – 9. kolovoza

Četvrto izdanje SuperUha bit će održano u Primoštenu, a festivalska karta može se kupiti za 250 kuna, čemu pribrojite 120 kuna ukoliko želite ostati u kampu. Ove godine nastupaju engleski punk - rockeri Buzzcocks, kanađanka Jessy Lanza, Conor Oberst, a od domaćih uzdanica tu je Sara Renar.

Špancirfest, Varaždin, 18. – 27. kolovoza

Svoje 19. izdanje ove će godine doživjeti najpoznatiji varaždinski festival, a ni ne sumnjamo kako će još jednu godinu u nizu više od sto tisuća ljudi pohoditi barokni grad. Ove godine još nisu najavljeni izvođači, no sudeći po prošlim izdanjima kad su s pozornice Varaždince i njihove goste uveseljavali Balašević, Beat Fleet, Oliver, Rambo Amadeus, Morcheeba, Blondie i ostali, uzbuđenja neće nedostajati.

Sonus Festival, Pag, 20. – 24. kolovoza

Festival ove godine slavi svoju petu obljetnicu, a pred kraj ljeta na Zrću ćete se još jednom dobro isplesati. Garancija dobre zabave ove godine su Andrologic, Loco Dice, Monika Kruse i ostatak ekipe, a cijena za ludi završetak ljeta košta "ko svetog Petra kajgana", ni manje ni više već 179 eura.

Vukovar Film Festival, Vukovar, 21. – 26. kolovoza

I "grad heroj" već jedanaestu godinu zaredom ima festival kojim se može podičiti, a riječ je naravno, o filmskom. Na festivalu inače prema pravilima mogu sudjelovati samo filmovi iz zemalja kroz koje prolazi rijeka Dunav, ali su ipak filmski djelatnici popustljivi pa se u projekcijama nalaze i filmovi zemalja bliskih Podunavlju.

Outlook Festival, Pula, 7. – 10. rujna

I za kraj, zaputimo se još jednom u Pulu. Outlook ove godine obilježava 10 godina, a lineup broji ogroman broj DJ–eva iz cijelog svijeta. Dizzee Rascal, DJ Shadow (Dizzee i Shadow nastupaju dan ranije na otvaranju, za to se karta dodatno plaća), Bugzy Malone, Chris Lorenzo i mnogi drugi pobrinut će se da ljeto u Istri ispratite na pravi način. Za razliku od prošle godine kad ste mogli profitirati činjenicom da ste Hrvat, Srbin, Bošnjak i slično, ove godine sudeći prema služeboj stranici karta je ista za sve i iznosi velikih 178,50 eura. Bome, skupi su ti koncerti na kraju ljeta...
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju