Približiti prirodu ljudima cilj je jedinstvenog projekta u koji se upustila danska tvrtka Effekt. Na sat vremena vožnje od Kopenhagena, u Haslevu, 900 metara dugačka spiralna konstrukcija osmišljena poput šetnice ljubiteljima prirode omogućit će penjanje do vrha stoljetnih stabala i pružiti nezaboravan pogled na okolicu.

Oblikovana po uzoru na pješčani sat, konstrukcija se gradi u šumi Glisselfeld Klosters Skovea, gdje se nalazi adrenalinski park, a pružit će pogled s visine od 45 metara. Kraj je karakterističan po brežuljkastom pejzažu, što je iznimka u ravničarskoj zemlji kojom dominiraju jezera, potoci i močvarne livade.

Za drveni labirint koji se diže uvis iskoristit će se oko 7750 dasaka, a dizajnom će se stopiti s prirodom. završetak radova očekuje se 2018.   

 



Konstrukcija
će biti podijeljena na gornji i donji dio. U podnožju će posjetitelji moći proučiti nižu vegetaciju, a penjući se prema vrhu razgledat će sve starije primjerke drveća kojima dominiraju bukve. Male tribine poslužit će za odmor, a labirint će razigrati i kavezi, najrazličitije petlje, kao i mostići.

> Nastamba s desetak ležajeva u Hrvatskoj do koje nije lako doći, ali koja vam garantira "prvi red do zvijezda"

Adrenalinski park u prirodi najveći je u Danskoj, a pruža zabavu za djecu i odrasle koji savladavaju prepreke između drveća, poput visećih mostova, malih zip linea, prepreka s užadi i trapeza. Straha od padova nema jer su svi posjetitelji osigurani sigurnosnom opremom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju