Vrući ljetni dani lakši su uz lagana osvježenja na jelovniku. Morski gastro specijaliteti daju svježinu i lakoću s kojom je ljepše i ugodnije živjeti. Zagrebačka gradska vreva seli se južnije, no od ovog ljeta, jug dolazi u Zagreb. Poznati restoran Apetit City i njegov mladi chef Stjepan Bistrički ovog su ljeta pripremili prvo iznenađenje za sve one koji ostaju, ali i za sve brojnije goste koji će na ovaj način imati prilike kušati morske delicije u Masarykovoj ulici u srcu Zagreba.

Nova ljetna karta Apetita ističe ribu i brojne ljetne specijalitete koje je kreativni Stjepan osmislio kako bismo ovog ljeta i kod kuće uživali kao da smo na moru. Svakodnevna svježa riba iz Jadranskog mora pretočena je u riblji meni koji očarava i vodi nas na jedinstveno višeosjetilno putovanje morskim dubinama. Carpaccio od sabljarke ili orade, St. Jacques, domaći ravioli s gamberima, hrskava hobotnica ili pak neka tradicionalna jela idealna su za uživanje tijekom vrućih dana. 

Stjepan Bistrički jedan je od naših najcjenjenijih mladih kuhara koji je posljednjih nekoliko godina postigao zapažene rezultate. Njegove su se gastro kreacije našle i u prestižnoj knjizi Riso Gallo. Ovog ljeta Stjepan predstavlja nekoliko recepata i jela kojima će vaše ljeto biti zanimljivije i ukusnije.

Domaći ravioli s gamberima, bisque od škampa, grašak i gljive

Sastojci: 

125 g gambera
50 g mrkve
50 g tikvica
30 g celera
40 ml sezamovog ulja
10 ml maslinovog ulja
1 dl bisque (gusta juha)
40 g graška
40 g gljiva
1 jaje

Tijesto:

150 g brašna
60 ml vode
5 g svinjske masti
sol

 

Priprema:

1. Zamijesite tijesto i pustite ga da odleži. Dok tijesto odmara naribajte mrkvu, celer i tikvice pa popržite na sezamovom ulju.

2. Gambere ispecite na maslinovom ulju. Narežite ih na sitnije kocke i pomiješajte s povrćem te začinite.

3. Razvaljajte tijesto, premažite jajem i napunite ga smjesom. Raviole skuhajte u kipućoj vodi pa ih poslužite u tanjuru, prelijte bisqueom od škampa i na njih stavite pečene gljive i grašak.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju