Sve više i više volimo boraviti u prirodi, a za svoj smještaj biramo mirnije lokacije okružene čistim zrakom i netaknutim prirodnim kreacijama. Jedno takvo mjesto pronašli smo nedaleko od Varaždina, u mjestu Beretinec, gdje se smjestila kuća za odmor Čarobni breg. No to nije sve, jer osim što je ovdje sve u skladu s Majkom Zemljom, uz kuću se nalaze čak i bazen na solarno grijanje te organski voćnjak!

Upoznajte Čarobni breg, kuću za odmor koja njeguje posebna pravila. Ovdje ćete trebati pokazati poštovanje prema biljkama i životinjama, jesti samo jela od namirnica iz ekološkog uzgoja, a životinje samo hraniti, a ne ubijati. Važno je samo jedno, a to je da trebate živjeti kao jedno s prirodom.



Ako je to ono što tražite, pronašli ste pravo mjesto. Iz Zagreba će vam do Čarobnog brega trebati nešto manje od sat vremena lagane vožnje koja se u svakom pogledu isplati. Kad već stignete oduševit će vas izvanredni pogled na čist i očuvan okoliš, a za osmijeh na licu svakako će biti zaslužni organski vrt i voćnjak.

Ljeti ovdje možete upijati zrake sunca na vanjskom bazenu, dok je jesenska varijanta uživanja sinonim za promatranje šumskih ljepota i voćnjaka s jedne od dviju prostranih sjenica. Kuća može primiti do šest gostiju koji mogu odmarati u čak tri spavaće sobe, a iako joj neizostavna oprema, kao što je pristup bežičnom internetu, ne nedostaje, ovdje vam zaista neće trebati. 

Ovdje možete bezbrižno uživati u promatranju zvijezda jer se kuća nalazi na osami, a nebo će vam izgledati ”kao pošpricano kistom”. Posebna magija slijedi kad vam priđu vaši dragi susjedi – srne.



Kuća je uređena u posebnom rustikalnom štihu, a posebnu čar daju joj jedinstveni komadi namještaja koji su ovdje dobili drugu priliku. Naime, vlasnici kuće zaljubljenici su u prirodu i recikliranje pa su stolice, stolovi, ormari i mnogi drugi predmeti koji uljepšavaju kuću prava umjetnička djela.

Ovdje su zaista posebna svježa jutra uz impozantne izlaske sunca oplemenjene cvrkutom ptica, koje vam redovito dolaze poželjeti dobro jutro i ugodan dan. Večeri dočekajte uz bocu nekog od lokalnih vina, a lagani povjetarac kroz lišće neka vam bude zamjena za glazeni orkestar.

Bajke mogu biti stvarnost, a to ćete shvatiti upravo na ovom mjestu. O okolnim atrakcijama nećemo pisati, jer vam u ovom slučaju neće biti potrebne. Za regeneraciju vam ne trebaju skupi wellness-tretmani, jer čarolija se događa na Čarobnom bregu! Prije no što krenete kući, svakako ne zaboravite upisati svoje doživljaje, misli i osjećaj sreće na posebno osmišljeno drvo dojmova.
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju