Svi koji su negdje putovali teško da bar jednom nisu rezervirali smještaj putem servisa Airbnb. Naravno, Airbnb se odnosi na najam nekretnina, no jedan je Britanac pokrenuo sličan servis koji se odnosi na najam – brodova!

Naime, Matt Ovenden pokrenuo je stranicu „Borrow A boat“, koja bi trebala nautički turizam učiniti znatno dostupnijim. Matt smatra kako se brodovima uglavnom vozi samo elita s puno novca te da je šteta kako i srednja klasa ne može uživati u ovako nečemu.

Svoju ideju predstavio je prije desetak dana na sajmu u Southamptonu, a trenutačno na "Borrow A boat" možete unajmiti 4 tisuće brodova.



„Nautički turizam suočava se sa zastarjelim konceptima, i vrijeme je za ulazak nove krvi“, objašnjava Matt te dodaje kako današnje generacije odrasle na Facebooku i Airbnbu stalno traže načine kako da ono što im se sviđa učine dostupnijim.

I sam Ovenden priča kako je oduvijek htio imati brod, ali je od te ideje odustao kad je vidio cijenu održavanja. No, zapazio je i da vlasnici brodova iste koriste tek nekoliko tjedana u godini, pa se dosjetio spojiti ih s drugima koji nemaju brodove, a itekako su željni plovidbe i voljeli bi godišnji provesti na pučini.



Brodova se zbilja može naći jeftinih, a dio njih možete preko ove aplikacije iznajmiti i u Hrvatskoj. Također, tu su i Grčka, Španjolska, Francuska i ostale zemlje koje imaju razvijen nautički turizam.

Ovenden se nada kako će se u zajednici uskoro nuditi oko 20 tisuća brodova, pa će i oni kojima je dosad nautički turizam bio preskup konačno moći zaploviti beskrajnim plavetnilom.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju