U sjeni velikih turističkih favorita, mnoge destinacije moraju uložiti poseban trud kako bi gosti za svoj odmor ili samo posjet izabrali upravo njih. Turistička zajednica grada Bakra iz godine u godinu kreira sve sadržajniju i zanimljiviju pozivnicu svojim posjetiteljima u obliku programa kulturno- zabavne manifestacije Margaretino leto koja traje od 17.lipnja do 29.srpnja.

Pod sloganom „Spoj različitosti, za svakoga ponešto!“ program Margaretinog leta nudi pregršt razloga da Bakar bude jedna od vaših izletničkih destinacija, a mi ovom prilikom izdvajamo neke od njih.



Poželite li se vratiti u prošlost, uskladite 17.lipnja korak s kostimiranim likovima u „Šetnji kroz povijest“ koji će, pričajući vam o bogatoj povijesti Bakra, s lakoćom vratiti vrijeme unatrag, a vi ćete u trenu poželjeti biti pripadnik Gradske straže ili ugledna bakarska dama u raskošnoj krinolini. Dani otvorenih vrata otkrit će vam inače skrivene tajne Frankopanskog kaštela, Crkve sv. Andrije ap., Kripti i katakomba te drugih bakarskih znamenitosti, a kad se umorite, razgledanje zamijenite slušanjem bajki i legendi koje će vam vješte pripovjedačice pričati ispred Turske kuće.

Dozu adrenalina i pravi vizualni spektakl osigurat će vam 15. srpnja, na dan grada Bakra, tradicionalna Pomorska bitka. Radi se o rekonstrukciji povijesnog pomorskog napada Mlečana na Grad Bakar pa se pripremite na svjetlosne i zvučne efekte pirotehničkih sredstava s tri stara jedrenjaka te kubura i topova sa obale, a za kraj vas čeka veličanstveni vatromet.



Uživanje u bogatoj bakarskoj povijesti na pitoresknim gradskim trgovima i uličicama te na samoj rivi upotpunit će glazbeni program u kojem se možete zabaviti uz Festival „Bakar i Serenade“, Večeri klapa ili pak slušajući Koktelse, klapu Rišpet, Ivana Zaka i Begina…Za svako uho ponešto!

Nezaobilazne izvorne gastronomske delicije i autentične suvenire pronaći ćete na Maragaretinom sajmu duge tradicije koju svojim sudjelovanjem grade mnoge udruge i obrtnici s područja Grada Bakra, Primorsko-goranske županije te iz raznih krajeva Hrvatske. A ako slučajno pretjerate s degustiranjem ukusnih baškota koji su službeni suvenir ovoga grada, kalorije možete potrošiti na Bakarskim susretima koji se održavaju 29.srpnja. U cilju zbližavanja mladih iz svih mjesta pod okriljem Grada Bakra, Grad je osmislio manifestaciju po uzoru na nekadašnje Jadranske susrete. Od 2012. godine uvedene su i igre umirovljenika tako da je itekako zanimljivo uvijek iznova vidjeti kako u raznim igrama brzine i spretnosti snage odmjeravaju dvije generacije.

Za sve ostale zanimljive sadržaje poput instalacije tradicijskih barki Jadrana, izložbi, predstava, radionica, predavanja, predstavljanja slikovnice, nastupa plesnih skupina ili pak veselačke regate posjetite web stranice Turističke zajednice ili proučite program na linku. Vidimo se u Bakru!
 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju