Putovati je lijepo, a putovanje obično podrazumijeva i dobro društvo. No što je s onima koji se odluče putovati sami? Onima koji ne žele imati suputnika na putovanju? Pa možda ne bi bilo loše da odu u neku od sljedećih zemalja, koje se čini idealnima za putovanje bez društva!

Indija

Jedno je sigurno – s obzirom na broj ljudi koji žive u ovoj zemlji, u Indiji se nikad nećete osjećati sami. Ipak, ako ste ovdje prvi put, najboljim nam se čini obilazak takozvanog "zlatnog trokuta", koji uključuje posjet New Delhiju, Agri i Jaipuru. Uz obilazak svega onog što velegradovi nude, vidjet ćete i jednu od najpoznatijih svjetskih atrakcija – Taj Mahal.



Peru

Ako se spremate na put iz Lijepe Naše, za ovu destinaciju nije lako baš ni pronaći nekog tko bi putovao s vama, s obzirom na činjenicu kako je put jako, jako skup. No, tko se odluči na taj korak uživat će u nevjerojatnoj prirodi, ali vidjeti i Machu Picchu. Jer realno, doći u Peru i ne vidjeti stari grad Inka, jednako je kao doći u Rim i ne vidjeti papu.

Maroko

Do države na sjeveru Afrike relativno je lako doći, zahvaljujući mnogim low cost letovima koji vas tamo vode. Marakeš, Casablanca i drugi gradovi čekaju na vas, a samoću će vam odagnati cjenkanje na tržnicama (i svugdje drugdje) ali i posjet planinama Atlas te obilazak beskonačno duge – Sahare.



Meksiko

Vrijeme je da skočimo i do Srednje Amerike. Ukoliko volite ljutu hranu doći ćete na svoje, a ako vam se ne da jesti sam, priključite se vođenoj turi i isprobajte najbolje nachose, tortilje, buritose i naravno – tekilu. S Meksikom ne mogu faliti ni oni željni kulture jer je ova zemlja preobogata poviješću, a svi koji bi se htjeli izležavati na plažama i sunčati do mile volje neka slobodno posjete – Acapulco ili Cancun.

Vijetnam

Zemlja koja je nekad davno preživjela ratne strahote, zadnjih je godina sve popularnija destinacija. Umjesto razvikanog Tajlanda, radije posjetite manje razvikani Vijetnam, čije će vas ljepote ostaviti bez daha. Dajte šansu glavnom gradu Hanoiu, a nakon što u njemu doživite "ljepotu kaosa", zaputite se do čarobnog zaljeva Halong.

Vjerujte, u ljepotama ćete toliko uživati da nećete ni primijetiti kako ste – sami.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju