Planirate odmor izvan sezone kad su temperature taman da vam nije hladno sjesti na terasu kafića i popiti kavu uz more, a s druge strane nisu astronomsko visoke da bi vas natjerale u hlad? Želite provesti kvalitetan vikend prepun raznih aktivnosti na otvorenome? Ozbiljno razmislite o odlasku u Dalmaciju koja je, baš kao u sezoni, dobar odabir za kvalitetan odmor. Samo što, odete li sad, nećete imati na tisuće turista koji će vam uletavati u kadar. Donosimo vam 4 razloga zašto posjetiti jug Hrvatske i to odmah!



1. Nacionalni park Krka

Nacionalni park Krka smješten je u neposrednoj blizini jednog od najljepših dalmatinskih gradova, Šibenika. Ono što Krka nudi netaknuta su prirodna prostranstva iznimnih vrijednosti. Prošećite oko jednog od najljepših slapova u regiji te odmorite misli od svakodnevice. Postoji nekoliko ulaza u nacionalni park, a naš savjet je da odete u Lozovac, odakle ćete za svega 10 minuta hoda stići do ulaza u park. Naravno, ako poželite skratiti korake, tu je i autobus koji je uključen u cijenu obilaska parka.

2. Adrenalinski doživljaji

Proljeće je posebno atraktivno za boravak na otvorenom, a pogotovo na vodi. Hrvatska ukupno ima 33 rijeke, a jedna od ljepših je Cetina, smještena kod Omiša. Iako joj je dužina tek 105 kilometara, to je i više nego dovoljno za brojne adrenalinske doživljaje kao što su rafting i canyoning. Blaže ili ekstremne varijante, odabir je na vama, a kad tome pridodamo i kupanje u kristalno čistoj vodi, sigurni smo da ćete ovaj doživljaj dugo pamtiti.

3. Poletite između kanjona

Kanjon rijeke Cetine, osim što nudi vodene sportove, nudi i jedan pravi adrenalinski "nabrijanac" imena "Adrenalin rush" koji garantira tri sata uzbuđenja u predivnoj prirodi. Od 1963. godine kanjon rijeke Cetine ima status zaštićenog krajolika, što je dovoljno velik dokaz koliko je priroda ovdje posebna. Poletite doslovno iznad jedne od najljepših rijeka u ovom dijelu Europe i upoznajte svoju drugu stranu.



4. Istražite manje popularna turistička odredišta

Ako vas gore istaknuti razlozi nisu potaknuli na posjet Dalmaciji izvan sezone, možda je sad već vrijeme da rezervirate svoj ljetni odmor. Maknite se od popularnih turističkih destinacija i potražite mir u predivnom Tribunju koji se nalazi svega desetak minuta vožnje od Šibenika. Tribunj ima zaista puno toga za ponuditi. Predivna plaža Zamalin, stari grad koji je doslovno smješten na vlastitom otoku i izlet na neki od otoka u okolici? Rezerviraj svoje first minute putovanje u Tribunj, u tematskom hotelu smještenom uz samu obalu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju