1. Zelena oaza

Lokrum je posebni rezervat šumske vegetacije pod zaštitom UNESCO-a koji krije zapanjujuću prirodu. Tu možete uživati u botaničkom vrtu sa zanimljivom zbirkom eukaliptusa i kaktusa, prekrasnim vrtovima i perivojima, te se osvježiti u hladovini šuma česvine i crnog jasena, kao i šuma alepskog bora.

2. Mrtvo more
Na južnoj strani otoka smjestilo se Mrtvo more, odnosno svojevrsno jezerce morske vode koje se probilo na kopno. Zbog plitke vode ovo je mjesto osobito pogodno za kupanje male djece i neplivača. Cijeli je otok prepun malih uvala koje se nameću kao odlično mjesto za kupanje, ronjenje i druge ljetne aktivnosti, a ima i nudističku plažu.



3. Fauna

Na ovom otoku dubrovačkog akvatorija mogu se vidjeti zanimljive i rijetke životinjske vrste koje su se prilagodile životu na suhom i kamenitom mjestu poput zaštićene kornjače čančare, koja može doživjeti 100 godina života. Na otoku se može vidjeti i gušteri veliki zelembać te blavor, dok uz obalu obitavaju rakovi vitičari, crvene moruzgve, ribice crnelji, a ponegdje na dnu i biseri.

Na otoku se ne smije ugrožavati prirodna i kulturna dobra, bacati otpatke, dovoditi pse ili paliti vatru. Nije dozvoljeno pušenje, kao i boravak preko noći.

Na Lokrumu možete pogledati i:
Crkvicu Navještenja iz 15/16. st. u kojoj se povremeno služe svete mise.

Samostanski kompleks koji se sastoji od ostatka bazilike iz 12. i 13. stoljeća, samostana s klaustarskim vrtom (15/16. st.) i ljetnikovca Maksimilijana Habsburškog.

Utvrda Royal koja se uzdiže na 96 metara, što je ujedno i najviši dio otoka, a predstavlja odličan vidikovac s pogledom na Dubrovnik i okolicu.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju