Autor projekta Beachrex Gregor Balažic ovoga je puta za vas izabrao 10 najljepših plaža Šibensko-kninske županije. Ako ne idete u tom smjeru, ne brinite se, možete pogledati i koje su najljepše plaže Zadarske županije i Istre, a ako vas to uopće ne zanima, nego gdje se možete sakriti od brojnih turista na moru, pogledajte koje plaže je Gregor preporučio. Ako su plaže s gužvama ono što volite, potražite ih ovdje, a ako ne volite biti sputani badićem, možete uživati i kao nudisti



1. Plaža Tisno, Tisno

Slatka mala, šljunčana, obiteljska plaža u Tisnu privlači velik broj kupača. Na njoj ćete naći restoran brze hrane i kafić te sportsko i igralište za djecu. Za one koji ne vole puno hodati do plaže, apartmani su udaljeni svega 100 metara.

2. Plaža Lovišća, Jezera, Otok Murter

Betonirana plaža odgovarat će onima koji ne vole da ih lagano bocka šljunak po stopalima dok hodaju od ručnika do mora. Hladovine napretek, a tu su i restoran, kafić, sportsko i dječje igralište.

> 15 najljepših obiteljskih plaža u Hrvatskoj

3. Plaža June, Primošten

Idilična šljunčana plaža na kojoj ćete uživati cijeli dan. Kada vam dosadi ležanje, a još niste spremni za novu turu brčkanja u moru, možete sjesti na kameni zidić i diviti se pogledu na starogradsku jezgru.



4. Plaža Solaris, Šibenik

Jedna od najpoznatijih hrvatskih plaža neizostavna je na ovom popisu. Duga je više od kilometra, a na njoj ima doista svega. Bazen, vodeni tobogan, igralište za djecu, plesalište, sportsko igralište, marina, pristanište, Wi-Fi, bankomat, restoran, kafić, fast food, pizzeria, pekarnica, slastičarna, klub… Dobra je za obitelji s djecom, ali i mlade željne zabave. Hotelski kompleks, apartmani i autokamp odmah su kraj plaže.

> 10 najljepših hrvatskih plaža na kojima su kućni ljubimci dobrodošli

5. Plaža Kamp, Drage

U autokampu u Dragama jedna je od ljepših plaža koja nudi sve što trebate. Šljunak, kameni zidić, maslinik u kojem možete potražiti hlad.

6. Plava plaža, Vodice

Čitav kilometar plaže poprilično je pun čim ljeto krene, pa sve do kraja sezone. To i nije čudno jer ta plaža ima sve, pa kad zauzmete svoje mjesto u ranim jutarnjim satima, kada sunce krene prema vrhuncu, ručnik možete pomaknuti ispod borova u hlad. Za okrepu tu su restoran, fast food, pizzeria, kafić i bar. Osim toga, imate šljunak, betonirane molove, travu i stijene.

> Vaš raj tik uz more: 5 hrvatskih plaža na kojima se isplati iznajmiti smještaj

7. Plaža Miran, Pirovac

Obiteljska plaža u Pirovcu ima i sportsko te igralište za djecu, bazen, a u blizini su i restoran te smještajne jedinice.



8. Plaža Slanica, Murter

Murter je po mnogima jedan od najljepših hrvatskih otoka, a njegove plaže oduzimaju dah. Slanica je jedna od najpopularnijih, što i ne čudi s obzirom na pijesak pod nogama, tirkizno more na horizontu te borove i stijene svuda uokolo. Ovdje su i brojni kafići i restorančići za okrepu, a ne morate se bojati da će vam biti dosadno jer tu su sportsko i dječje igralište te vodeni tobogan.

> Nije znao kamo na godišnji pa je napravio bazu od 1001 hrvatske plaže!

9. Plaža Sepurina, Rogoznica

Šljunčana plaža i predivno more. Hlada nema, ali nema veze jer apartman možete unajmiti na samoj plaži pa pobjeći u zatvoreno kada "pregorite" na suncu.

10. Plaža Zamalin, Tribunj

Kameni molovi uz šljunčani prilaz, stijene i borove koji omogućuju hlad, što vam više treba? Na toj obiteljskoj plaži nalaze se i restoran, pizzerija, slastičarna i kafić.

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju