Nakon što smo predstavili 15 najljepših obiteljskih i 10 plaža na koje možete povesti svoje ljubimce, vrijeme je da se malo povučemo na osamu i predstavimo vam 10 najljepših skrivenih plaža Hrvatske. U odabiru nam je pomogao Gregor Balažić, autor projekta BeachRex, vjerojatno najveće baze plaža na svijetu, a na stranici je i više od 1000 hrvatskih.

Samim time što su skrivene, na ovim plažama nemojte očekivati WC-e, tuševe, kafiće i druge komoditete. Do većine njih teško se i probiti, ali jednom kada dođete, vidjet ćete da se itekako isplatilo. Zavirite u galeriju i odaberite onu koja vam se najviše sviđa.



1. Plaža Kaštelina, Kozjak, otok Vir

Ako niste baš raspoloženi za potpunu osamu, pristup do ove plaže relativno je jednostavan, popunjenost je prosječna, a smještajni kapaciteti su u blizini. Nalazi se na otoku Viru, pa ako ljetujete u tom dijelu Lijepe Naše, istražite po čemu je ova plaža posebna.

2. Plaža Mia, Bol, otok Brač

Šljunak, stijene, borovi, na ovoj maloj plaži dugoj svega 40-ak metara naći ćete sve to. More je kristalno čisto, a kada vam dosadi prženje na suncu, pobjegnite u hlad.

3. Plaža Stiniva, Marinje Zemlje, otok Vis

Ova plaža lani je proglašena najljepšom u cijeloj Europi. Nažalost, to znači da više i nije toliko skrivena. Ipak, krcata ili ne, do nje se itekako isplati doći jer i sam pogled sa stijena koje ju okružuju oduzima dah.

4. Plaža Jezero, Duba Pelješka

Pristup do ove plaže je jednostavan, a nećete se gužvati s hrpom drugih kupača. More je predivno, a okružena je gustim zelenilom, pa je zbilja prizor za doživjeti.

5. Plaža Sturuć, Lopar, otok Rab

Da bi došli do ove plaže malo ćete se pomučiti, ali nema veze, čim stignete, bacit ćete odjeću sa sebe i zatrčati se u more po mekom pijesku. Plaža je duga 750 metara, a ljudi nema puno, pa ćete ovdje zbilja naći svoj mirni kutak.



6. Plaža Gaži, Ivan Dolac, otok Hvar

Ova minijaturna plažica duga je svega 10 metara. Ima idealan šljunčani pristup moru, a u vodu možete skočiti sa stijena koje je okružuju.

7. Plaža Menula, Punta Križa, otok Cres

Do ovog pješčanog raja malo će vam biti teže doći, ali kada stignete, uživat ćete u osami jer su najbliži smještajni kapaciteti udaljeni više od 3 kilometra. Zaljev je mali pa je sreća što ovdje ne dolazi puno kupača.

8. Plaža Krcalo, Jakišnica, otok Pag

Pristup plaži je otežan, ali tirkizno plavo more natjerat će vas da ipak pokušate. Hlada ima dovoljno, ali i mjesta za prženje na suncu.

9. Plaža Storišće, Baška, otok Krk

Na ovoj šljunčanoj plaži možete plivati, roniti i skakati u vodu sa stijena. Plaža je u uvali pa ne morate brinuti da će vam biti hladno more. 



10. Plaža Vodice, Popova Luka

Slatka mala plaža okružena je borovom šumom i stijenama i pravi je komadić raja za sve koji vole uživati u miru. 

Najlakši put do novih ideja za putovanja. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju